Cei mai tari hackeri “albi” din România au ajuns la ştirile televiziunii americane NBC. ”Vampirii din ţara lui Dracula nu îţi mai vor sângele, ci banii”

România este unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora, conform unui jurnal de ştiri al NBC, informează Ziarul Financiar.

3645 afișări
Imaginea articolului Cei mai tari hackeri “albi” din România au ajuns la ştirile televiziunii americane NBC. ”Vampirii din ţara lui Dracula nu îţi mai vor sângele, ci banii”

Cei mai tari hackeri “albi” din România au ajuns la ştirile televiziunii americane NBC. ”Vampirii din ţara lui Dracula nu îţi mai vor sângele, ci banii” (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

”Infracţionalitatea cibernetică îi costă pe americani miliarde de dolari pe ani. Deşi este o ţară mică din Europa de Est, România este şi unul dintre centrele de unde vin hackerii: atât cei care comit infracţiuni, cât şi cei care se luptă împotriva acestora”, potrivit unui jurnal de ştiri al NBC, notează Ziarul Financiar.

NBC adăugat că în Transilvania, pe lângă imaginile pitoreşti şi poveştile despre Dracula, vampirii din acele locuri nu mai vor ”sângele” oamenilor, ci banii.

”Infracţiunile cibernetice au fost o problemă în România. Cele mai multe cazuri de infracţiuni au fost raportate în Râmnicu Vâlcea, oraş care a devenit cunoscut drept ”hackerville”. Oraşul a ajuns faimos în urma numeroaselor fraude financiare şi a licitaţiilor trucate care aveau epicentrul acolo”, a declarat pentru NBC Paul Vitchock, agent special FBI, potrivit Ziarul Financiar.

Victimele din SUA trimiteau bani către România crezând că îşi cumpără ceva online, însă niciodată nu primeau marfa. Guvernul României a făcut o prioritate naţională din lupta anti-infracţiuni cibernetice şi avut parte de succes, deseori limitat. 

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici