Cel mai mare magazin Apple din Beijing, atacat cu ouă de clienţi nemulţumiţi - VIDEO

Cel mai mare magazin Apple din Beijing a fost atacat de o mulţime de clienţi nemulţumiţi, care au aruncat cu ouă în geamuri şi s-au împins cu agenţii veniţi să facă ordine, după ce reprezentanţii companiei au anunţat că nu vor mai lansa iPhone 4S vineri, aşa cum anunţaseră, transmite Reuters.

820 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare magazin Apple din Beijing, atacat cu ouă de clienţi nemulţumiţi - VIDEO

Cel mai mare magazin Apple din Beijing, atacat cu ouă de clienţi nemulţumiţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea clienţilor implicaţi în incident au aşteptat peste noapte, în faţa magazinului, la temperaturi de sub zero grade, lansarea iPhone 4S, şi s-au revoltat când angajaţii Apple au anunţat că nu vor mai da drumul vineri la vânzarea modelului.

Ulterior, Apple a anunţat că a blocat temporar toate vânzările retail ale celui mai nou model iPhone în China, pentru siguranţa angajaţilor şi clienţilor, din moment ce lansarea modelului a atras atât de mulţi clienţi în faţa magazinelor.

Telefonul este însă disponibil online, prin partenerii Apple din China.

Mulţimea a început să se împingă cu agenţii de pază în jurul orei locale 07:00, când un angajat cu o portavoce le-a spus clienţilor că ar trebui să plece acasă, deoarece iPhone-ul nu mai avea să se lanseze vineri.

Poliţia a reţinut mai multe persoane, iar pe internet au apărut poze cu un bărbat care împărţea ouă în mulţime la scurt timp înainte de izbucnirea scandalului.

"Suferim de frig şi foame! Au spus că nu ne vor mai vinde. De ce?! De ce?!", a strigat un client nemulţumit la Reuters Television.

"Stau la coadă de la 11:00 noaptea, iar piaţa este plină ochi chiar dincolo de linia de bodyguarzi. Pe la 05:00 dimineaţa, mulţimea din piaţă a spart cordonul de agenţi, iar linia a dispărut cu totul. Toată lumea se bătea, mai multe persoane au fost rănite. Poliţia a început pur şi simplu să lovească oamenii. A fost o bătaie generală", spune un alt client care a aşteptat în zadar lansarea iPhone 4S.

Produsele Apple sunt foarte populare în China, iar potrivit martorilor mulţi dintre cei implicaţi în incidentul de vineri dimineaţă păreau speculatori, veniţi să cumpere cât mai multe telefoane pentru a le revinde la suprapreţ.

Agenţia de presă Xinhua susţine că cel puţin 1.000 dintre cei care au stat la coadă erau angajaţi de speculatori. În jurul prânzului, magazinul respectiv era încă închis, înconjurat de un cordon de 50 de poliţişti.

La celălalt magazin Apple din Beijing, vânzările au decurs normal vineri dimineaţa, dar stocul noului model a fost epuizat în două ore. De altfel, Apple a anunţat că întreg stocul de telefoane iPhone 4S pregătite pentru lansarea în China s-a epuizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici