Centrul financiar al oraşului San Francisco a decăzut după pandemie - este plin de oamenii străzii şi de infractori

  • Înainte de pandemie, Dowtown din San Francisco era unul dintre cele mai dinamice centre cartiere comerciale.
  • Multe dintre companii şi-au închis afacerile, iar centrul financiar a decăzut, fiind plin de oameni ai străzii.
  • Investitorii sunt optimişti - ei cred că ce a fost mai rău a trecut şi că oraşul este pregătit pentru schimbare, inclusiv primarul oraşului.
1710 afișări
Imaginea articolului Centrul financiar al oraşului San Francisco a decăzut după pandemie - este plin de oamenii străzii şi de infractori

Mediafax Foto

32% din spaţiul de birouri din San Francisco este vacant în urma pandemiei. Majoritatea companiilor, precum Facebook, şi-au închis sediile, iar centrul financiar al oraşului, caracterizat înainte drept cel mai dinamic cartier comercial din SUA, a suferit o decădere, fiind pustiu şi inundat de gunoaie şi de oamenii străzii. 

 

 
Înainte de pandemie, San Francisco era  unul dintre cele mai mari centre financiare şi tehnologice, dar şi unul dintre cele mai aglomerate oraşe. 
Cauza declinului centrului financiar ar fi chiar munca la distanţă, o spune un jurnalist de la WSJ, JIM CARLTON. 
,,Deoarece San Francisco a devenit  atât de concentrat cu tehnologia, tehnologia este singura industrie care a fost lovită cea mai tare de munca la distanţă decât alta. Şi de aici, centrul oraşului San Francisco , aceste clădiri care mă înconjoară, sunt în mare parte goale. Şi apoi, în sfarşit a fost problema infracţionalităţii, a oamenilor fără adăpost care există de ani de zile, dar s-au agravat datorită pandemiei"
 
 
Primarul oraşului San Francisco, democrata London Breed, crede că oraşul se pregăteşte pentru o mare schimbare în bine. 
,,Centrul oraşului San Francisco, aşa cum îl ştim, nu-şi va mai reveni. Şi ştii ce? Este în regulă.  În 1907, centrul oraşului era în mare parte moloz şi cenuşă. Era considerabil mai rău decât modul în care oamenii lucrează acum. 
Ştii, trebuie să fim realişti, Domeniul retail nu mai este ce a fost. Lucrurile s-au schimbat.  A existat un boom al AI  în San Francisco,  şi de fapt,  din primele 20 de companii din lume, opt sunt în San Francisco". 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici