CEO-ul Boeing spune că firma trebuie să recunoască "greşeala", după noul incident ce a implicat un avion 737 Max

Directorul executiv al Boeing a declarat că firma va recunoaşte "greşeala" după ce unul dintre avioanele sale 737 Max a pierdut o secţiune a fuselajului în timpul unui zbor. În timp ce un organism de reglementare a declarat că nu se va grăbi să permită avioanelor sale blocate la sol să zboare din nou.

3278 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Boeing spune că firma trebuie să recunoască "greşeala", după noul incident ce a implicat un avion 737 Max

CEO-ul Boeing spune că firma trebuie să recunoască "greşeala", după noul incident ce a implicat un avion 737 Max

Dave Calhoun a vorbit la o reuniune de siguranţă la nivelul întregii companii, la fabrica Boeing din Renton, Washington, unde se construieşte avionul 737 Max. Întâlnirea a fost transmisă angajaţilor din întreaga lume, dar a fost închisă pentru mass-media.

"Vom aborda acest lucru, în primul rând, recunoscându-ne greşeala. Vom lucra cu [National Transportation Safety Board] care investighează accidentul în sine pentru a afla care este cauza... . Am încredere în fiecare pas pe care îl fac", a spus Calhoun, potrivit unor extrase împărtăşite de companie şi citate de FT.. 

Boeing se află sub o presiune intensă după ce un avion 737 Max 9 operat de Alaska Airlines a pierdut o bucată din fuselaj la o altitudine de aproximativ 4800 de metri deasupra Oregonului vinerea trecută. Imagini filmate de persoane aflate la bord au arătat o gaură imensă lângă un rând de scaune.

Deşi nu au existat răni grave în rândul celor 171 de pasageri şi şase membri ai echipajului, Calhoun a declarat că tot ce a putut să se gândească a fost "cine ar fi trebuit să fie în scaunul de lângă acea gaură" când a văzut imaginile.

"Am copii, am nepoţi şi la fel şi voi", a spus el. "Aceste lucruri contează. Fiecare detaliu contează". Acţiunile Boeing au scăzut cu peste 9 procente de la incident.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a blocat la sol, sâmbătă, 171 de avioane Boeing 737 Max 9. Panoul uşii care a explodat în timpul zborului Alaska Airlines a fost găsit ulterior în grădina unui profesor de fizică din Oregon.

United Airlines şi Alaska Airlines au descoperit luni şuruburi în uşile avioanele lor Max 9 care trebuiau strânse.

Boeing a emis instrucţiuni pentru companiile aeriene din toată lumea cu privire la modul în care să inspecteze uşile de pe celelalte Max 9 ale lor, dar FAA a declarat marţi că aceste instrucţiuni tehnice erau doar "versiunea iniţială" şi că erau în curs de revizuire "din cauza feedback-ului".

"Siguranţa publicului care zboară, nu viteza, va determina calendarul pentru repunerea în funcţiune a Boeing 737-9 Max", a declarat FAA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boeing,
avion,
ceo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici