Cererile online depuse de IMM-uri pentru finanţări de investiţii depăşesc bugetul alocat

Cererile online depuse de firmele mici şi mijlocii pentru finanţări nerambursabile pentru investiţii depăşesc de 4,5 ori bugetul disponibil, de 40 de milioane de lei, reiese din datele publicate, vineri, de Ministerul pentu IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL).

1 afișare
Imaginea articolului Cererile online depuse de IMM-uri pentru finanţări de investiţii depăşesc bugetul alocat

Cererile online depuse de IMM-uri pentru finanţări de investiţii depăşesc bugetul alocat

"În cele cinci zile de înscrieri on-line, respectiv în intervalul 14 - 20 august 2007, s-a înregistrat un număr de 2.271 de aplicanţi, dintre care, s-a constatat că 460 de agenţi economici dintre cei care au solicitat finanţare nu obiecte de activitate neeligibile. Pentru limita minimă de până în 10.000 de euro au fost depuse 897 de solicitări, iar pentru limita maximă de 50.000 de euro s-au înregistrat 914 solicitări", se arată într-un comunicat al MIMMCTPL.

Solicitările depuse de firme totalizează peste 54,67 de milioane de euro, în timp ce bugetul alocat de stat pentru acest an este de 40 de milioane de lei, circa 12 milioane de euro.

Cele mai multe cereri de finanţare au venit din partea întreprinzătorilor din Bucureşti, Braşov şi Bihor, iar cele mai puţin interesate de ajutoare financiare nerambursabile de la stat pentru investiţii au fost firmele din Călăraşi, Caraş-Severin şi Botoşani.

Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile acordată beneficiarilor eligibili, în valoare de maximum 50.000 de euro, echivalentul în lei, va acoperi până la 60% din valoarea proiectelor, la care se adaugă un credit de maximum 25% din contravaloarea totală, contribuţia întreprinzătorilor acceptaţi fiind de minimum 15%.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici