CEZ România: Importurile directe de la Gazprom ar reduce preţurile cu zeci de procente

Importurile directe de gaze ar putea reduce preţurile cu câteva zeci de procente, iar România ar trebui să negocieze achiziţia de gaze cu Gazprom, fără intermediari, a declarat, vineri, Adrian Borotea, corporate affairs manager al CEZ România.

20 afișări
Imaginea articolului CEZ România: Importurile directe de la Gazprom ar reduce preţurile cu zeci de procente

CEZ România: Importurile directe de la Gazprom ar reduce preţurile cu zeci de procente

"M-aş duce la prima sursă. Trebuie încercat acum să discutăm cu Gazprom, depinde de diplomaţia noastră", a spus Borotea la un seminar pe teme de mediu şi energie.

Aprecierea lui Borotea privind efectul unor importuri directe de la Gazprom diferă de cea a producătorului Romgaz Mediaş.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Romgaz au afirmat că importurile directe de gaze de la Gazprom ar determina o scădere a preţurilor de o singură cifră, însă ar avea avantajul siguranţei livrărilor.

"O achiziţie directă de gaze nu ar duce la o scădere spectaculosă de preţ. Marele câştig ar fi orientarea direct către producător, prin care ai o mai mare siguranţă că primeşti gazele, decât de la intermediari. Scăderea preţului ar fi în procente de o cifră, dacă am lua gaze direct de la Gazprom", a declarat la 20 octombrie directorul comercial al companiei din Mediaş, Alpar Kramer.

Borotea a mai menţionat că trebuie să se renunţe la contractele preferenţiale şi sursele de energie să fie disponibile nediscriminatoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici