CHELTUIELILE GUVERNULUI: Peste un milion euro pentru călătorii în străinătate, convorbiri la mobil, apă potabilă, ştampile şi etichete autocolante

Guvernul a încheiat deja, în perioada care a trecut de la începutul anului, contracte de aproape cinci milioane lei (peste 1,1 milioane euro) pentru călătorii în străinătate, convorbiri la mobil, televiziune prin cablu, servicii de protocol pentru demnitari, bidoane cu apă şi aranjamente florale.

692 afișări
Imaginea articolului CHELTUIELILE GUVERNULUI: Peste un milion euro pentru călătorii în străinătate, convorbiri la mobil, apă potabilă, ştampile şi etichete autocolante

CHELTUIELILE GUVERNULUI: Peste un milion euro pentru călătorii în străinătate, convorbiri la mobil, apă potabilă, ştampile şi etichete autocolante (Imagine: Shutterstock)

Contractele au fost încheiate aproape exclusiv prin cumpărare directă şi negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare la licitaţie.

Banii vor fi astfel cheltuiţi pentru administrarea şi protejarea bazei materiale destinată activităţii de reprezentare şi protocol şi servicii de telefonie mobilă pentru demnitari, precum şi pentru achiziţie de bidoane apă potabilă şi pahare de unică folosinţă, lentă tricoloră, ştampile cu autotuşare şi etichete autocolante tip hologramă.

Alţi bani vor fi scoşi din buget pentru cumpărarea de bilete de avion pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Bucureşti, Bucureşti-Luxemburg şi Bucureşti-Geneva-Bucureşti, aranjamente florale, televiziune prin cablu, servicii de stenografiere a şedinţelor de Guvern şi de traducere simultană engleză-română şi franceză-romană, accesorii informatice.

O analiză efectuată de MEDIAFAX la sfârşitul anului trecut relevă că statul risipeşte anual 200 milioane euro cu achiziţii realizate prin negocieri directe sau licitaţii la care este depusă o singură ofertă. Deşi o parte dintre achiziţii sunt acoperite şi din fonduri UE, majoritatea contractelor sunt atribuite prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, fiind invocate motive legate de "extrema urgenţă" a situaţiei, de criterii tehnice care pot fi îndeplinite de un singur furnizor sau de protejarea unor drepturi de exclusivitate, ori prin licitaţii deschise la care însă, invariabil, este primită o singură ofertă din partea unei societăţi cu răspundere limitată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici