China ajută financiar companiile din Taiwan

Autorităţile chineze au oferit companiilor din Taiwan credite în valoare de 19 miliarde de dolari, accesibile în următorii trei ani prin intermediul a trei bănci din China, drept sprijin pentru depăşi problemele economice.

46 afișări
Imaginea articolului China ajută financiar companiile din Taiwan

China ajută financiar companiile din Taiwan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Companiile taiwaneze au investit sume considerabile în China de la începutul relaxării relaţiilor dintre cele două state în urmă cu trei ani.

Trei bănci chineze urmează să ofere împrumuturi în valoare de 130 de miliarde de yuani (19 miliarde de dolari), respectiv Industrial and Commercial Bank of China şi Bank of China câte 50 de miliarde de yuani, iar China Development Bank 30 de miliarde de yuani, a declarat Wang Yi, directorul Biroului Relaţiilor China-Taiwan.

Totodată, autorităţile de la Beijing intenţionează să sprijine producătorii de electronice din Taiwan şi au anunţat un program vizând achiziţia de monitoare cu ecran plat, în valoare de două miliarde de dolari, de la companii taiwaneze.

China, care este printre statele asiatice cel mai puţin afectate de criza economică, a acordat un ajutor de 30 de miliarde de dolari Coreei de Sud , prin deschiderea unei linii de swap valutar, pentru stabilizarea monedei naţionale coreene.

Sprijinul Chinei pentru economia Taiwanului ar putea contribui la creşterea simpatiei opiniei publice faţă de scopul autorităţilor chineze privind reunificarea celor două state, consideră analiştii.

Relaţiile dintre China şi Taiwan, separate în urma unui conflict civil după Al Doilea Război Mondial, s-au îmbunătăţit după alegerea ca preşedinte la Taipei a lui Ma Ying-jeou în luna mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici