- Home
- Economic
- (17.07.2022, 15:48)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
China înregistrează o creştere economică foarte slabă. Analiştii chinezi spun că situaţia este sub control
Politica monetară a Chinei dispune de un spaţiu amplu şi de suficiente instrumente, inclusiv reducerea în continuare a rezervelor minime obligatorii ale băncilor, pentru a face faţă noilor provocări pe fondul unei redresări economice şubrede, se arată într-un comentariu publicat duminică în publicaţia de stat Securities Times.
303 afișări

Economia Chinei a crescut cu doar 0,4% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în scădere bruscă faţă de creşterea de 4,8% înregistrată în primele trei luni, a anunţat vineri guvernul, în timp ce blocajele generalizate pentru stingerea focarelor de COVID-19 au afectat a doua cea mai mare economie a lumii, notează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Medii încheiate cu doar două note la fiecare materie. Cum vrea Ministerul Educației să modifice regulamentul de funcționare a școlilor
-
Oraşul New York dă în judecată Hyundai şi Kia din cauza creşterii numărului de vehicule furate
-
Războiul din Ucraina, ziua 104, anul 2. Rusia distruge barajul Kakhovka şi produce un dezastru ecologic. Avioanele F-16 urmează să sosească în Ucraina
-
HOROSCOP 7 IUNIE 2023 - Luna intră în Vărsător: este momentul ideal să renunţăm la trecut
În timp ce datele din iunie au arătat semne de îmbunătăţire, analiştii nu se aşteaptă la o redresare rapidă, deoarece China îşi menţine politica dură de zero-COVID, piaţa imobiliară a ţării se află într-o cădere profundă, iar perspectivele globale se întunecă.
"Privind spre a doua jumătate a anului, fundaţia redresării noastre economice nu este încă solidă, iar operaţiunile economice se confruntă încă cu mulţi factori nesiguri şi instabili", se arată în comentariul de duminică.
"În ceea ce priveşte confruntarea cu noi provocări şi schimbări care ar putea depăşi aşteptările, politica monetară are suficient spaţiu şi instrumente ample."
Însă mulţi analişti consideră că Banca Populară Chineză are doar un spaţiu limitat pentru o relaxare suplimentară din cauza îngrijorărilor legate de ieşirile de capital, în timp ce Rezerva Federală a SUA şi alte bănci centrale cresc agresiv ratele dobânzilor pentru a combate inflaţia în creştere.
Comentariul din Securities Times a citat, printre factorii care ar putea crea o zonă tampon în faţa şocurilor externe, poziţia relativ limitată a politicii monetare a Chinei în timpul pandemiei, politicile preventive de stabilizare a ieşirilor de capital, inclusiv reducerile rezervelor valutare ale băncilor şi o monedă yuan mai flexibilă.
"Vom ... menţine rata de schimb a yuanului practic stabilă la un nivel rezonabil şi echilibrat şi vom gestiona proactiv şi cu fermitate noile provocări şi noile schimbări", a declarat acesta.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe