China îşi va modifica politica monetară în funcţie de evoluţia economiei mondiale

China va continua să aplice o politică monetară strictă, pentru a controla inflaţia, dar strategia va fi ajustată în funcţie de evoluţia economiei mondiale, a declarat viceguvernatorul băncii centrale, Yi Gang.

251 afișări
Imaginea articolului China îşi va modifica politica monetară în funcţie de evoluţia economiei mondiale

China îşi va modifica politica monetară în funcţie de evoluţia economiei mondiale

Potenţialul impact al crizei de pe piaţa americană a creditelor asupra creşterii economiei chineze nu a determinat China să renunţe la politica monetară strictă, întrucât combaterea inflaţiei rămâne o prioritate, a spus Yi Gang.

"Vom fi însă atenţi să ajustăm amploarea şi momentul aplicării măsurilor în concordanţă cu situaţia internaţională", a precizat el.

Yi a mai arătat că banca centrală este conştientă că s-ar putea ca politica monetară să nu aibă capacitatea să controleze presiunile inflaţioniste alimentate de factori externi, cum ar fi creşterea preţului petrolului, al grâului şi al altor mărfuri.

"Politica monetară strictă este eficientă în controlul factorilor interni, dar sunt unii factori externi care nu pot fi controlaţi complet de către autorităţile monetare" a arătat Yi.

Remarcile sale reprezintă un indiciu că, în pofida faptului că inflaţia din China a ajuns în februarie la 8,7%, cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, banca centrală este pregătită să relaxeze politica monetară, pentru a preveni încetinirea semnificativă a creşterii economice, ca urmare a reducerii ritmului de dezvoltare la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici