China: Piaţa auto a înregistrat în 2008 cea mai slabă evoluţie din ultimul deceniu

Piaţa auto din China a înregistrat în 2008 cea mai slabă evoluţie din ultimul deceniu, vânzările autovehiculelor de pasageri avansând cu numai 7,3%, după mai mulţi ani de avans cu un ritm de două cifre, potrivit datelor preliminare publicate luni de Asociaţia Chineză a Producătorilor de Automobile.

Urmărește
17 afișări
Imaginea articolului China: Piaţa auto a înregistrat în 2008 cea mai slabă evoluţie din ultimul deceniu

China: Piaţa auto a înregistrat în 2008 cea mai slabă evoluţie din ultimul deceniu

Informaţiile îngrijorătoare referitoare la piaţa de profil din China vor determina autorităţile de la Beijing să anunţe o serie de măsuri, precum reduceri de impozite şi sprijinirea producţiei de vehicule eficiente din punct de vedere energetic, relatează Financial Times.

Potrivit informaţiilor apărute săptămâna trecută în presa oficială, autorităţile chineze vizează pentru acest an o creştere de 10% a pieţei auto şi vor anunţa în curând măsuri de stimulare a vânzărilor.

După mai mulţi ani în care piaţa de automobile a avut un ritm de creştere de două cifre, vânzările au scăzut puternic de la jumătatea anului 2008, în condiţiile în care încrederea consumatorilor în economie a scăzut, influenţată negativ de criza mondială.

Analiştii anticipează că situaţia s-ar putea înrăutăţi în 2009, chiar dacă vânzările de maşini din China, care ar putea avansa într-un ritm de o singură cifră, vor reprezenta un factor pozitiv pe piaţa mondială. Potrivit analiştilor, guvernul chinez va avea dificultăţi în atingerea obiectivului privind o creştere de 10% a vânzărilor de vehicule.

Creşterea vânzărilor va depinde de măsurile de sprijinire a pieţei, cum ar fi reducerea sau eliminarea taxelor aplicate achiziţiilor de vehicule şi acordarea de stimulente pentru producerea unor vehicule ecologice.

Potrivit asociaţiei auto din China, vânzările totale de vehicule, incluzând maşini, camionete şi vehicule comerciale, ar putea creşte în acest an cu 5%. Vânzările totale de vehicule au urcat în 2008 cu 6,7%, la 9,38 milioane de unităţi, cu mult sub avansul de 22% înregistrat în 2007.

Datele finale referitoare la vânzările de vehicule vor fi publicate în cursul lunii ianuarie.

Ford a anunţat că vânzările companiei mixte deţinute în China au scăzut în 2008 cu 5,9%. General Motors a raportat recent un declin al vânzărilor de 6,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici