China produce un nou miliardar la fiecare 17 ore. Beijingul găzduieşte în prezent mai mulţi miliardari decât orice alt oraş din lume

  • Beijingul găzduieşte în prezent mai mulţi miliardari decât orice alt oraş din lume, conform listei anuale a miliardarilor întocmită anual de revista Forbes, citată de BBC.
  • Capitala chineză a adăugat anul trecut 33 de miliardari şi acum găzduieşte 100, depăşind New York, care găzduieşte 99 de miliardari şi a condus clasamentul în ultimii şapte ani, arată publicaţia.
  • Astfel anul trecut în Beijing a apărut un miliardar la fiecare aproximativ 11 zile.
900 afișări
Imaginea articolului China produce un nou miliardar la fiecare 17 ore. Beijingul găzduieşte în prezent mai mulţi miliardari decât orice alt oraş din lume

China produce un nou miliardar la fiecare 17 ore. Beijingul găzduieşte în prezent mai mulţi miliardari decât orice alt oraş din lume

Totuşi, aveerea combinată a miliardarilor din New York a rămas cu 80 miliarde de dolari mai mare decât cea a omologilor lor din Beijing.

Cel mai bogat rezident din Beijing a fost Zhang Yiming, fondatorul aplicaţiei TikTok şi director executiv al firmei-mamă ByteDance. El şi-a văzut averea dublându-se, la 35,6 miliarde de dolari.

China, alături de SUA, şi-a văzut giganţii tehnologici devenind şi mai mari în timpul pandemiei, pe măsură ce mai mulţi oameni cumpărau online şi căutau surse de divertisment.

Acest lucru a permis creşterea averilor fondatorilor şi acţionarilor acestor companii.

China a adăugat mai mulţi miliardari pe listă decât orice altă ţară la nivel global, cu 210 nou intraţi. Jumătate din noii miliardari ai Chinei şi-au făcut averea din producţie sau din tehnologie.

Cu 698 de miliardari, China se apropie de SUA, care se află încă în frunte, cu 724 de miliardari.

Anul trecut, un nou miliardar a apărut la fiecare 17 ore, potrivit Forbes.

India a avut al treilea cel mai mare număr de miliardari, cu 140. În total, cei 1.149 de miliardari din Asia Pacific au valorat 4,7 miliarde de dolari, comparativ cu 4,4 miliarde de dolari pentru americani.

Jeff Bezos, fondator şi director executiv al Amazon, rămâne cea mai bogată persoană din lume pentru al patrulea an consecutiv. Averea sa a crescut cu 64 miliarde dolari, până la 177 miliarde dolari anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici