Chinezii vor să cucerească lumea cu maşinile lor. Motivul pentru care i-au împrumutat un model Byd Tang preşedintelui Braziliei

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a primit un automobil Byd Tang, sub formă de împrumut pentru un an, după întâlnirea cu liderii grupului chinez BYD, care promite că va investi în ţara sud-americană şi va crea 10.000 de locuri de muncă.

17196 afișări
Imaginea articolului Chinezii vor să cucerească lumea cu maşinile lor. Motivul pentru care i-au împrumutat un model Byd Tang preşedintelui Braziliei

BYD va construi prima sa fabrică din afara Asiei în Brazilia

Planul de expansiune globală al celor de la BYD a ajuns în Brazilia, unde prima fabrică de producţie a producătorului chinez va fi construită în afara continentului asiatic. În urma acordului, preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a primit împrumut spre folosire SUV-ul electric Byd Tang, pentru o durată de un an.

Este un SUV mare care măsoară 4,87 metri lungime, 1,95 metri lăţime şi 1,73 metri înălţime. Se sprijină pe e-Platform 3.0 şi este alimentat de două motoare electrice pentru un total de 517 CP. Bateria de 86 kWh garantează un parcurs de maxim 500 km. În Europa, modelul este comercializat în prezent în Norvegia şi în Germania.

Livrarea a avut loc în timpul unei întâlniri între Lula şi preşedintele BYD Brasil, Tyler Li. „Am primit reprezentanţi de la Byd Brasil, o companie de maşini electrice care îşi va deschide în Brazilia prima fabrică din afara Asiei. Mi-au prezentat un raport detaliat despre planul de investiţii în Brazilia, axat pe construcţia unei fabrici de maşini în CamaÇari, statul Bahia.

Încep producţia de anul acesta

Se estimează că vor fi create peste 10.000 de locuri de muncă şi vor fi investite 3 miliarde de reale (560 de milioane de euro), relansând economia locală şi contribuind la o producţie mai mare de vehicule durabile, folosind energie curată”.

Lucrările de construcţie la fabricile de producţie Byd din CamaÇari, în statul Bahia, au început din octombrie. Noul hub de producţie va înlocui fabrica Ford, dezafectată în 2021. Acesta va produce şasiuri pentru autobuze, camioane electrice, vehicule electrice şi hibride de pasageri, precum şi va extrage litiu necesar pentru fabricarea bateriilor.

Compania îşi propune să înceapă producţia încă de la sfârşitul anului 2024, cu ţinta de 30.000 de vehicule pe an produse în 2024 şi 150.000 din 2025. În plus, Byd Brasil va produce 7 modele noi, inclusiv maşini electrice şi hibride plug-in destinate pentru piaţa sud-americană. În schimb, guvernul statului Bahia a acordat pentru BYD stimulente fiscale până la 31 decembrie 2032.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici