CHIRIILE BIROURILOR din Bucureşti coboară până la 7,7 euro/mp/lună. Care este cea mai ieftină zonă

Chiriile spaţiilor de birouri din Bucureşti coboară până la 7,69 de euro/mp/lună, în zona de est fiind disponibile cele mai ieftine oferte, potrivit unui studiu realizat de Esop Consulting.

550 afișări
Imaginea articolului CHIRIILE BIROURILOR din Bucureşti coboară până la 7,7 euro/mp/lună. Care este cea mai ieftină zonă

CHIRIILE BIROURILOR din Bucureşti coboară până la 7,7 euro/mp/lună. Care este cea mai ieftină zonă (Imagine: Shutterstock)

Esop a analizat 528 de oferte de birouri disponibile pe propriul portal şi a realizat un top al zonelor în funcţie de nivelul chiriei.

Cele mai ieftine spaţii în funcţie de chiria medie lunară sunt în est (7,69 euro/mp/lună), urmate de cele din sud (8,28 euro/mp/lună), nord (9,59 euro/mp/lună) şi vest (10,02 euro/mp/lună). În zona de centru-nord, chiria medie lunară solicitată este de 12,9 euro/mp/lună, aflată la un nivel aproape egal cu cel al zonei ultracentrale (de 12,4 euro/mp/lună).

Între spaţiile de birouri în vile şi cele în clădiri de birouri există diferenţe şi de 2,4 euro/mp/lună, pentru oferte din aceeaşi zonă. Astfel, chiria medie în Bucureşti pentru spaţiile din centrele de afaceri este de 11,46 euro/mp/lună, iar pentru spaţiile în vile de 10,01 euro/mp/lună.

"În ultimii 3 ani, cea mai accesată secţiune de oferte a fost constant cea a spaţiilor de birouri cu chirii între 7-11 euro/mp. Din totalul accesărilor de spaţii de birouri grupate pe categorii de bugete, secţiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesări, în timp ce secţiunile 12-15 euro/mp - 27%, iar secţiunea peste 15 euro/mp, numai 11%", a declarat, într-un comunicat Mirela Raicu, partner&business development manager al platformei onlinei esop.ro.

Chiriile în vile sunt mai mici decât în clădiri de birouri, cu procente care diferă însă foarte mult de la zonă la zonă. Analiza Esop arată că între chiria medie percepută la vile şi cele din clădirile de birouri din zona de vest există o diferenţă de doar 0,1 euro pe metru pătrat pe lună, în timp ce în zona de centru-nord este de 2,46 euro/mp/lună.

Spaţiile din vilele din zona ultracentrală a Capitalei au o chirie medie de 11,2 euro/mp/lună, în timp ce spaţiile din clădirile de birouri din aceeaşi zonă sunt în medie cu circa 1,6 euro/mp mai scumpe, având o medie de 12,82 euro/mp/lună.

De asemenea, ordinea în topul celor mai mici chirii este diferită la spaţiile din clădiri de birouri, faţă de cele din vile. În vile cele mai mici chirii sunt în zona de nord, urmate de cele din zona de sud, pe locul doi şi de est, de locul trei.

"Cu toate că în special companiile locale au fost cele precaute în bugetarea chiriilor sediilor, alegând încă soluţii competitive de sedii, nu au fost foarte generoase nici companiile din exterior. Astfel, din traficul înregistrat în cadrul esop.ro din afara teritoriului României, din ţări precum Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Austria peste 47% din vizitatori au accesat spaţii de birouri cu bugete între 7-11 euro/mp", a adăugat Raicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici