Chiriile continuă să crească. Diferenţele faţă de anul trecut se situează între 8% şi 22%

Chiriile continuă să crească. Diferenţele faţă de anul trecut se situează între 8% în Timişoara şi 22% în Constanţa.

410 afișări
Imaginea articolului Chiriile continuă să crească. Diferenţele faţă de anul trecut se situează între 8% şi 22%

Chiriile continuă să crească. Diferenţele faţă de anul trecut se situează între 8% şi 22%

Timişoara rămâne cel mai accesibil oraş pe toate cele trei categorii de apartamente, în timp ce cele mai sumpe chirii pot fi găsite în Capitală şi Cluj-Napoca. Chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la 350 de euro până la 480 de euro, conform datelor Imobiliare.ro.

Atunci când vine vorba despre garsoniere, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro şi 310 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, preţurile se ridică de la 400 de euro, până la 650 de euro.

„Chiriile continuă să crească, inclusiv în lunile de vară când, sezonalitatea specifică acestui segment ar trebui să implice pretenţii mai scăzute. Inflaţia şi modificările fiscale pun însă presiune pe preţuri, iar în septembrie ne aşteptăm la creşteri semnficative. Dacă în Timişoara, diferenţele de preţ se situează între 8% si 10%, în Constanţa acestea depăşesc 20% pe toate segmentele.”– Daniel Crainic, director marketing Imobiliare.ro.

În Bucureşti, aşteptările proprietarilor se situează la 301 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi la 650 de euro pe lună pentru o locuinţă cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere şi anume, cu un plus de 11,7%.

În Braşov, chiriile se situează la un nivel mediu de 290 de euro pe lună pentru o garsonieră, 420 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 560 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluţie anuală de 16,1%.

În Cluj-Napoca, preţurile solicitate s-au menţinut la 310 de euro pe lună pentru o garsonieră, 480 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 600 de euro pe lună pentru trei camere.

Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,1%.

În Constanţa, chiriile ajung la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 550 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile apartamentelor cu două camere din Constanţa au evoluat într-un mod semnificativ şi anume, au înregistrat o evoluţie anuală în cuantum de 21,9%.

În Iaşi, proprietarii solicită, în medie, 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Şi în acest centru regional preţurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o evoluţie anuală semnificativă, în valoare de 15,3%.

În Timişoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere şi 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici