Chiriile pe segmentul spaţiilor comerciale stradale vor creşte în următoarea perioadă

Oferta de spaţii comerciale stradale este în continuare limitată în raport cu cererea retailerilor, ducând la o creştere a chiriilor pe acest segment, dar piaţa se va autoregla odată cu livrarea proiectelor imobiliare anunţate pentru următorii ani, potrivit unei analize a Colliers International.

24 afișări
Imaginea articolului Chiriile pe segmentul spaţiilor comerciale stradale vor creşte în următoarea perioadă

Chiriile pe segmentul spaţiilor comerciale stradale vor creşte în următoarea perioadă (Imagine: Mediafax Foto)

Preţurile pentru spaţii stradale au avansat cu 15-25% anul trecut, în funcţie de zonă, cele mai accentuate majorări înregistrându-se în zonele periferice.

"Luând în considerare decalajul existent între cerere si ofertă, proprietarii menţin o poziţie privilegiată, având posibilitatea să aleagă cel mai bun preţ", se arată în studiul companiei de consultanţă imobiliară.

Pe o piaţă atât de aglomerată, luând în considerare raporturile dintre cerere şi ofertă, chiriile vor urma un trend descendent. Cu toate acestea, pe termen scurt nu se va produce nici o modificare semnificativă, pe fondul amânării datelor de livrare pentru un număr de proiecte.

În zona principală din Bucureşti, definită de Colliers ca perimetrul Magheru - Bălcescu - Brătianu - Calea Victoriei, chiriile se situează în prezent între 90 şi 160 de euro pe metru pătrat pe lună, cu perspectivă preponderent crescătoare.

Zona Dorobanţi - Ştefan cel Mare - Moşilor - Kogălniceanu - Ion Mihalache, încadrată ca zonă secundară, oferă spaţii comerciale la chirii de 50-100 de euro pe metru pătrat lunar, cu previziuni de creştere în următoarea perioadă.

În a treia zonă definită de companie, care cuprinde perimetrele Iuliu Maniu - Drumu Taberei - Pantelimon - Crângaşi, Titan - Dristor - Grigorescu şi Giurgiului - Olteniţei - Giuleşti - Bucureştii Noi, spaţiile comerciale stradale au chirii cuprinse între 25 şi 55 de euro pe metru pătrat pe lună, estimările fiind, de asemenea, de creştere în următorii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici