Chiriţoiu: Oltchim vrea conversia datoriilor în acţiuni şi garanţii pentru investiţii

Comisia Europeană (CE) este sceptică la solicitările Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) cu privire la intenţia combinatului de a converti datoriile în acţiuni şi de a primi garanţii de stat pentru investiţii în tehnologizare, a declarat vineri Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

55 afișări
Imaginea articolului Chiriţoiu: Oltchim vrea conversia datoriilor în acţiuni şi garanţii pentru investiţii

Chiriţoiu: Oltchim vrea conversia datoriilor în acţiuni şi garanţii pentru investiţii (Imagine: Razvan Chiritoiu/Mediafax Foto)

"Oltchim a găsit resurse pentru achiziţia Arpechim şi nu a mai cerut ajutor de stat. Într-o lună vom autoriza probabil concentrarea economică, dar Oltchim vrea unele lucruri, respectiv conversia datoriilor în acţiuni şi garanţii pentru investiţii în tehnologizare", a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că cele două solicitări ale Oltchim trebuie notificate la Comisia Europeană (CE).

"Există o doză de scepticism la Uniunea Europeană după întrebările pe care ni le trimit, dar discutăm încă", a adăugat Chiriţoiu.

Oltchim va plăti Petrom (SNP) 13 milioane de euro pentru preluarea activelor de petrochimie ale rafinăriei Arpechim, iar datoriile combinatului chimic către compania petrolieră, de 112 milioane lei, vor fi reeşalonate. Finanţarea preluării activelor va fi asigurată dintr-un credit bancar, atras fără garanţii de stat.

Tranzacţia va deveni efectivă după obţinerea autorizaţiilor necesare de la autorităţile fiscale şi de concurenţă, estimată pentru începutul anului 2010

Combinatul Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici