#TrebuieSaRepornimBusinessul  Cifrele actualizate: Peste 59.000 de mii de cereri depuse în cadrul programului IMM Invest

  • Din cele 59.000 de cereri depuse în cadrul IMM Invest au fost trimise băncilor doar 53 de mii
  • Programul ce oferă credite cu garanţii date de stat a intrat în cea de-a treia etapă
  • Dumitru Nancu, directorul general al Fondului de Garanate a precizat că toate băncile şi-au automatizat sistemul
1322 afișări
Imaginea articolului Cifrele actualizate: Peste 59.000 de mii de cereri depuse în cadrul programului IMM Invest

Momentan sunt peste 59.000 de cereri depuse in cadrul programul IMM Invest, dintre care peste 53.000 au fost transmise către bănci, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Programul ce oferă credite cu garanţii date de stat a intrat în cea de-a treia etapă în care băncile transmit către Fondul de Garantare cererile aprobate. Jumătate din plafon deja s-a subscris, iar astăzi sunt 582 de cereri finalizate şi s-a ajuns la jumătate de miliard de lei aprobat. Cifrele sunt aferente doar pentru 12 bănci.

,,Sunt nişte cifre bune, mai ales că avem decât trei săptămâni de la lansarea programului şi o săptămână de când am intrat în această a treia etapă, adică evaluarea în sistemul bancar şi transmiterea către Fondul Naţional de Garantare”, a precizat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Acesta a mai adăugat că apogeul programului de credite va ajunge la sfârşitul acestui semestru şi începutul semestrului întâi, întrucât toate băncile şi-au automatizat sistemul şi dosarele se vor analiza mult mai repede.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici