Cine sunt cei cinci dintre cei mai bogaţi CEO din lume care nu au absolvit facultatea

Dacă v-aţi întrebat vreodată ce studii au sau ce facultăţi au terminat unii dintre cei mai cunoscuţi şefi de companii din lume, răspunsul s-ar putea să vă ia prin surprindere. Şi asta pentru că aceştia şi-au urmat pasiunea încă din copilărie, şcoala rămânând undeva pe planul al doilea. Unii au ajuns pe băncile unor facultăţi renumite, dar nu le-au terminat niciodată, iar alţii nici nu s-au obosit să aplice. Astăzi au atât de mulţi bani, încât dau şi la alţii. Şi nu puţini, ci miliarde. Iată mai jos o listă a celor mai cunoscuţi CEO din lume, fără studii superioare, realizată de CNBC.

1993 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei cinci dintre cei mai bogaţi CEO din lume care nu au absolvit facultatea

Cine sunt cei cinci dintre cei mai bogaţi CEO din lume care nu au absolvit facultatea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

1. Steve Jobs, fondator şi preşedinte Apple, companie cu o valoare de piaţă de peste 362 de miliarde de dolari

Încă de mic a manifestat o pasiune pentru computere. Când avea 12 ani, şeful Apple l-a sunat pe Bill Hewlett, co-fondator al Hewlett-Packard, după ce i-a găsit numărul în cartea de telefoane, şi i-a cerut nişte piese pentru un aparat de măsurat frecvenţe.

Hewlett i-a dat componentele de care avea nevoie şi l-a angajat pe perioada vacanţei de vară să lucreze la linia de asamblare în firma lui. În această perioadă, Jobs s-a împrietenit cu Stephen Wozniak, cel care avea să renunţe în scurt timp la universitate.

Jobs s-a înscris şi el la un colegiu după ce a terminat liceul, dar a renunţat ulterior la şcoală. S-a reîntâlnit cu Wozniak, cei doi au renunţat la joburile pe care le aveau şi au început să asambleze un calculator în garajul lui Jobs. Şi aşa a început totul.

2. Bill Gates, co-fondator şi preşedinte Microsoft, cu o valoare de piaţă de peste 226 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg and Dustin Moskovitz nu sunt singurii tineri care au urmat pentru o scurtă perioadă şi au părăsit ulterior una dintre cele mai recunoscute universităţi din lume, Harvard.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a intrat la Harvard în 1973. În primul an de facultate a creat BASIC, un limbaj de programare pentru primul minicomputer.

Citeşte mai multe despre preşedinţii de companii care nu au absolvit facultatea pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici