Cine sunt cei mai bogaţi oameni din lume: Warren Buffet a căzut pe a zecea poziţie în clasamentul miliardarilor

  • Warren Buffett a coborât de pe locul cinci în topul celor mai bogate persoane din lume până pe locul zece în acest an.
  • Jeff Bezos, Mark Zuckerberg şi co-fondatorii Alphabet l-au depăşit în timp ce acţiunile din domeniul inteligenţei artificiale şi al tehnologiei au crescut vertiginos.
  • Creşterea din acest an a acţiunilor Apple, Amazon, Microsoft, Tesla, Alphabet, Meta şi Nvidia a urmat declinurilor puternice de anul trecut.
4461 afișări
Imaginea articolului Cine sunt cei mai bogaţi oameni din lume: Warren Buffet a căzut pe a zecea poziţie în clasamentul miliardarilor

La începutul acestui an, Warren Buffett era mai bogat decât Jeff Bezos şi ameninţa să îl depăşească pe Bill Gates în ceea ce priveşte averea, dar de atunci a coborât de pe locul cinci pe locul zece în topul Bloomberg Billionaires Index.

Buffett, legendarul investitor care conduce Berkshire Hathaway, şi-a mărit averea cu peste 10 miliarde de dolari, ajungând la 120 de miliarde de dolari în acest an. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că îşi păstrează aproximativ 99% din avere în acţiunile companiei sale, care au crescut cu 16% în acest an, notează Bussines Insider.

Titlurile din domeniul tehnologiei au depăşit substanţial performanţa Berkshire în acest an, sporind averea celor mai mari deţinători ai acestora. Valoarea acţiunilor Tesla a crescut de peste două ori, ceea ce a contribuit la creşterea averii lui Elon Musk cu 98 de miliarde de dolari, ajungând la 235 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg. Acţiunile Amazon au crescut cu 83%, ceea ce a alimentat o creştere de 71 de miliarde de dolari a averii nete a lui Bezos. Acţiunile Microsoft au crescut cu 56%, ceea ce a sporit averea fostului CEO Steve Ballmer cu 45 de miliarde de dolari, la 130 de miliarde de dolari, iar averea cofondatorului Gates cu 31 de miliarde de dolari, la 140 de miliarde de dolari.

Directorul general şi fondatorul Meta, Mark Zuckerberg, cofondatorii Alphabet, Larry Page şi Sergey Brin, şi cofondatorul Oracle, Larry Ellison, au înregistrat, de asemenea, creşteri ale averii mult mai mari în acest an decât Buffett. În plus, investitorul a donat anul acesta aproximativ 5,5 miliarde de dolari Fundaţiei Bill & Melinda Gates şi patru fundaţii de familie, după ce a donat deja mai mult de jumătate din acţiunile sale de la Berkshire pentru cauze nobile din 2006 încoace. 

Clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume la finalul lui 2023

1. Elon Musk - 235 miliarde de dolari
2. Bernard Arnault - 179 miliarde de dolari
3. Jeff Bezos - 178 miliarde de dolari
4. Bill Gates - 140 miliarde de dolari
5. Steve Ballmer - 130 miliarde de dolari
6. Mark Zuckerberg - 128 miliarde de dolari
7. Larry Page - 128 miliarde de dolari
8. Larry Ellison - 124 miliarde de dolari
9. Sergey Brin - 121 miliarde de dolari
10. Warren Buffett - 120 miliarde de dolari

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici