Ciocolata, „vaccin scump“ în pandemie. Vânzările au explodat

Vânzările de ciocolată au înregistrat o creştere de peste 30% în perioada 2020-2022, de la 2,3 miliarde de lei în primul an pandemic la 3,1 miliarde de lei în 2022 şi au rămas la un nivel similar şi în prezent.

404 afișări
Imaginea articolului Ciocolata, „vaccin scump“ în pandemie. Vânzările au explodat

Ciocolata, „vaccin scump“ în pandemie. Vânzările au explodat

Conform unei analize ZF făcută pe baza datelor companiei de analiză şi cercetare de piaţă Euromonitor International, creşterea nu provine dintr-o majorare a consumului, care a avut un avans modest, ci este generată de creşterea preţurilor la ciocolată.

Cate­goria „zahăr, produse zaharoase şi miere de albine“, unde intră şi ciocolata, a avut o creştere a preţurilor de 25% în decembrie 2022 faţă de aceeaşi lună din 2021, explicând astfel creşterea în valoare a vânzărilor din retail.

De altfel, cea mai mare creştere a avut loc anul trecut.

La finalul anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, creşterea de la un an la altul a fost de aproximativ 6%. În plus, în 2021 vânzările de ciocolată au înregistrat o creştere de 9% faţă de 2020, ajungând la 2,5 miliarde de lei, conform datelor de la Euromonitor International.

În acelaşi timp, consumul de zahăr şi produse din zahăr s-a menţinut la nivelul anual de 24-25 kg/cap de locuitor, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Cu toate acestea, producătorii artizanali au raportat recent o creştere în consumul acestor produse în rândul românilor. Totuşi, la nivelul pieţei de ciocolată din România, segmentul artizanal reprezintă doar 5%.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciocolata,
pandemie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici