Cioloş: Cercetarea agricolă din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat

Cercetarea agricolă din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat şi nu se poate baza doar pe valorificarea terenurilor, a declarat, vineri, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

28 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Cercetarea agricolă din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat

Cioloş: Cercetarea agricolă din România are nevoie de fonduri de la bugetul de stat (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Situaţia cercetării agricole din România este problemă mai veche. Ea nu se poate baza doar pe valorificarea terenurilor", a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă organizată la Ministerul Agriculturii.

El a adăugat că în alte ţări membre UE toate centrele mari de cercetare lucrează în consorţii multinaţionale.

Cioloş a vorbit şi despre nevoia de reformare a sectorului de cercetare românesc şi a adăugat că acesta are nevoie de o îmbunătăţire la nivel logistic.

"Este nevoie şi de o finanţare de la bugetul de stat fără de care e greu să creşti mai ales capacitatea logistică", a spus Cioloş.

Prezent la conferinţa de presă, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat că cercetorii români din agricultură trebuie încurajaţi să absoarbă fonduri europene.

"Trebuie să ne gândim foarte serios să delimităm această cercetare pe nevoile actuale. Strategia noastră în domeniul cercetării este să stabilizăm patrimoniul", a mai spus Dumitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici