Cioloş despre ediţia Centenar a titlurilor de stat: Oamenii au început să inoveze. Ministerul de Finanţe a atras peste 700 de milioane de lei

Premierul Dacian Cioloş a declarat vineri, la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat, ediţia ''Centenar'', că această campanie a reprezentat un succes, în condiţiile în care Ministerul de Finanţe a atras peste 700 de milioane de lei, ţinta iniţială fiind de 100 de milioane de lei.

517 afișări
Imaginea articolului Cioloş despre ediţia Centenar a titlurilor de stat: Oamenii au început să inoveze. Ministerul de Finanţe a atras peste 700 de milioane de lei

Cioloş despre ediţia Centenar a titlurilor de stat: Oamenii au început să inoveze. Ministerul de Finanţe a atras peste 700 de milioane de lei (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

''Ne aflăm la o lună de zile după lansarea subscripţiei şi după cele trei săptămâni, cât a durat subscripţia, avem în conturi la Ministerul de Finanţe peste 700 de milioane de lei, şi ce e mai important, din punctul meu de vedere, este că sunt peste 20.000 de personae care au participat la acest proces. Deci este din punctul meu de vedere un succes atât în perspectiva sumei care a fost atrasă prin acest instrument puţin cunoscut românilor până acum, dar este un succes în primul rând prin faptul că, iată, peste 20.000 de persoane au avut încredere în acest instrument şi au răspuns apelului nostru'', a afirmat Dacian Cioloş.

El şi-a exprimat speranţa că ediţia Centenar este un nou început în procesul obişnuirii românilor şi cu alte instrumente de finanţare, adăugând că există ''oameni, să spun aşa, simpli, mai puţin obişnuiţi cu astfel de instrumente financiare, care încep să inoveze sau să aibă curajul să să investească şi în alte forme de economisire decât cele tradiţional''.

''Sunt convins că rezultatele pe care le-am obţinut împreună vor încuraja MFP ca în perioada următoare, în anii următori, să transforme acest instrument nu doar în unul simbolic, aşa cum a fost în prima ediţie. În această a doua ediţie s-a transformat într-un instrument chiar consistent. (...) Este o investiţie sigură cu o dobândă printre cele mai bune oferite pe piaţă. Probabil că şi acest lucru a atras atenţia multora, dar iată că devine, încet-încet, un instrument foarte util şi pentru stat'', a mai spus premierul.

MFP a atras 735,264 milioane de lei de la 20.185 persoane fizice, dintre care peste 3000 au cumpărat câte 1.000 de titluri a 100 de lei. 23 de oameni care au cumpărat titluri de stat au între 90 şi 100 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici