Inspectoratele Teritoriale de Muncă, trimise să controleze producătorii şi distribuitorii de energie

Inspectoratele Teritoriale de Muncă derulează până în luna noiembrie acţiuni de control la producătorii şi distribuitorii de energie, dar şi la firmele care au ca obiect de activitate recuperarea, reciclarea deşeurilor, precum şi la cele care produc energie din surse regenerabile.

392 afișări
Imaginea articolului Inspectoratele Teritoriale de Muncă, trimise să controleze producătorii şi distribuitorii de energie

Inspectoratele Teritoriale de Muncă, trimise să controleze producătorii şi distribuitorii de energie (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

De asemenea, fact obiectul acestei campanii producătorii de energie verde, producătorii din domeniul producţiei cu eoliene şi panouri fotovoltaice.

Campania de verificare a firmelor respective a fost declanşată la nivel naţional, scopul acesteia fiind acela de a creşte gradul de conştientizare al angajaţilor şi al angajatorilor în privinţa respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu toate consecinţele ce decurg din acestea.

La nivel naţional, obiectivele specifice sunt verificarea angajatorilor din domeniul energetic, care desfăşoară lucrări de mentenanţă, lucrări în instalaţiile electrice aflate în exploatare, lucrări la înălţime, la liniile electrice aeriene, precum şi intervenţii în cazul deranjsamentelor şi avariilor din instalaţiile electrice.

”Noi am efectuat deja opt controale la tot atâtea firme din judeţul nostru, angajatori la care îşi desfăşoară activitatea 208 lucrători în domeniul energetic, din care 21 femei. Cu această ocazie s-a constatat că în mare se respectă prevederile legale, dar au fost constatate şi neconformităţi pentru care s-au stabilit termene de realizare. Au fost verificaţi şi şase angajatori care desfăşoară activităţi de producţie cu eoliene şi panouri fotovoltaice, unităţi în care ăşi desfăşoară activitatea 10 persoane, între care două femei, dar n-au fost sesizate neconformităţi”, a declarat Liviu Arhire, inspector şef al ITM Brăila.

Controalele pe această temă vor continua până în noiembrie inclusiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici