Cioloş l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF. Reacţia lui Doroş

Dragoş Doroş a fost numit preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, funcţie cu rang de secretar de stat, prin decizia prim-ministrului Dacian Cioloş.

3520 afișări
Imaginea articolului Cioloş l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF. Reacţia lui Doroş

Cioloş l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF), decizia fiind semnată de prim-ministrul Dacian Cioloş.

Prin aceeaşi decizie, premierul încetează exercitarea funcţiei de preşedinte interimar al ANAF de către Daniel Diaconescu, director general al Direcţiei Generale de Informaţii Fiscale în cadrul ANAF.

Dragoş Doroş a lucrat între 2010 şi 2012 ca partener la firma de avocatură  Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen Tax Advisory Services. În perioada 2008 - 2010, Dragoş Doroş a fost Director General al Direcţiei Generale Legislaţie Impozite Directedin cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Acesta este specializat în managementul instituţiilor publice, comunicare, dezvoltare regională, resurse umane.

Doroş, ANAF: Vom fi parte activă a procesului de debirocratizare iniţiat de Guvern

ANAF se va concentra pe simplificarea procedurilor de administrare şi plată a impozitelor şi taxelor, urmînd să fie parte activă a procesului început cu iniţiativa guvernamentală "comisia pentru tăiatul hârtiilor", vizând debirocratizarea administraţiei, a declarat preşedintele ANAF, Dragoş Doroş.

"ANAF este o instituţie de o importanţă crucială, care se află într-un amplu proces de restructurare, menit să răspundă cerinţelor şi exigenţelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondială, care ne va permite să creăm o organizaţie modernă. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare şi plată a impozitelor şi taxelor şi pe o interacţiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe şi impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem în vedere o aplicare mai puţin anevoioasă a acestuia. Vom fi parte activă a procesului început odată cu iniţiativa guvernamentală «comisia pentru tăiatul hârtiilor». ANAF trebuie să fie o organizaţie puternică, pregătită să reacţioneze prompt şi cu profesionalism în toate situaţiile", a declarat noul preşedinte al ANAF, potrivit unui comunicat al agenţiei.

Prim-ministrul Dacian Cioloş l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, iar decizia de numire a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

"Numirea are la bază criterii strict profesionale şi aptitudini de coordonare a unei activităţi foarte ample. ANAF este una dintre instituţiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma începută cu Banca Mondială trebuie nu doar continuată, ci şi accelerată. Instituţia trebuie să fie una modernă, care lucrează pentru şi în favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenţa şi încurajarea conformării voluntare şi abia apoi colectarea de creanţe fiscale de la cei ce nu se conformează. Consider că strategia ANAF trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele pe colectare, ci şi o colectare care să pună accent pe respectarea drepturilor contribuabililor", a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici