Cluj: Un milion de euro pentru startup-uri tech din partea acceleratorului de afaceri Spherik

Acceleratorul de afaceri Spherik Cluj-Napoca lansează un program pentru dezvoltarea startup-uri tech cu impact la nivel global, în valoare de un million de euro, proiectele urmând să fie depuse până la 1 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

230 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un milion de euro pentru startup-uri tech din partea acceleratorului de afaceri Spherik

Cluj: Un milion de euro pentru startup-uri tech din partea acceleratorului de afaceri Spherik (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Spherik transmis, marţi, startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spaţii de lucru şi consultanţă în dezvoltarea business-ului.

“Spherik lansează noul program de accelerare pentru cei care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact la nivel global. Ajuns la a patra ediţie, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performanţele din anii trecuţi cu o echipă operaţională nouă, 1 milion de euro pentru startup-urile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului şi o structură de accelerare flexibilă. Startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spaţii de lucru şi consultanţă în dezvoltarea business-ului. Startup-urile interesante pot aplica la program până în 1 mai”, se arată în comunicat.

Managerul de investiţii al Spherik, Dan Sturza, arată, în comunicat, că Spherik Accelerator a evoluat odată cu piaţa si poate să ofere un pachet complet de beneficii bazat pe nevoile echipelor selectate.

“Vorbim aici atât de mentorat şi de asistenţă în dezvoltarea de produse tech, cât şi de acces în piaţă şi scalare internaţională. Banii pot fi, dacă vin la momentul potrivit, catalizatorul care propulsează un startup pe o traiectorie de creştere. 1 milion de euro pregătiţi de investitorii noştri anul acesta au exact acest rol”, a spus Sturza.

Preşedintele Spherik, Nina Moldovan, susţine, la rândul său, că ”noul program pune mai mult accentul pe testarea în piaţă a proiectelor”.

“Miza noastră este dezvoltarea accelerată şi solidă a unor startup-uri tehnologice, care la finalul programului să fie pregătite pentru primi o investiţie semnificativă pentru dezvoltare”, a menţionat Moldovan.

Programul începe în luna mai, cu etapa preliminară de validare a ideilor şi definire a produselor, urmând să fie acceptate maximum 15 startup-uri/proiecte. A două etapă se va încheia în septembrie, cu prezentări în faţa unor investitori asociaţi programului.

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fiind o organizaţie non-profit, Spherik nu ia din acţiunile fondatorilor, ci facilitează accesul la investiţii pentru 3,14% din suma primită de startup-uri în primul an.

Procentul primit de la startup-uri este reinvestit în programe şi contribuie la creşterea ecosistemului de profil din România. Echipa de mentori din cadrul Spherik numără peste 30 de persoane, incluzând investitori, oameni de afaceri şi specialişti în tehnologie. Programului de accelerare i s-au alăturat şi companii internaţionale, ca parteneri, prin serviciile pe care le pun la dispoziţia startup-urilor accelerate, cum ar fi KPMG, Google, Microsoft şi GTS Telecom.

Printre startup-urile din portofoliul Spherik se numără Planable (câştigătorul Startup Avalanche de la Techsylvania 2016), Printivate (start-up local achiziţionat în toamna 2016 de 3DHubs), Primul Medic (platformă care permite accesul la sfaturi medicale) şi Approd (aplicaţie de reducere a birocraţiei la înfiinţarea de societăţi comerciale).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici