CNAIR reziliază contractul pentru execuţia Variantei Ocolioare Bacău

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis antreprenorului turc Eko Insaat VE Ticaret A.Ş. înştiinţarea de reziliere a contractului pentru execuţia Variantei de Ocolire a Municipiului Bacău, se arată într-un comunicat emis joi de CNAIR.

326 afișări
Imaginea articolului CNAIR reziliază contractul pentru execuţia Variantei Ocolioare Bacău

CNAIR reziliază contractul pentru execuţia Variantei Ocolioare Bacău (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Arhiva Foto)

„După ce antreprenorul turc a anunţat oficial că este în imposibilitatea de a susţine financiar lucrările, CNAIR S.A a transmis acestuia înştiinţarea de reziliere a contractului, în data de 12 aprilie 2017. Compania va lua măsuri pentru reţinerea garanţiei de Bună execuţie în cuantum de 39,38 milioane de lei şi a garanţiei pentru plata Avansului în cuantum de 74,08 milioane de lei”, se arată în comunicatul CNAIR.

În perioada imediat următoare, CNAIR va întreprinde demersurile necesare pentru reluarea în regim de urgenţă a procedurii de atribuire a lucrărilor de execuţie pentru Varianta Ocolitoare a Municipiului Bacău.

La începutul lunii aprilie, CNAIR a fost informată de Eko Insaat VE Ticaret că se află într-o situaţie financiară dificilă, generată de evoluţia negativă a unor proiecte gestionate pe alte pieţe, care a dus la blocarea accesului la conturile bancare. În context, antreprenorul turc a anunţat că se află în imposibilitatea gestionării proiectului de execuţie a Variantei de Ocolire Bacău din cauza măsurilor restrictive impuse în ţara de origine, situaţie care va afecta şi sucursala din România.

„Potrivit prevederilor contractuale, beneficiarul este îndreptăţit să rezilieze Contractul, inclusiv dacă antreprenorul abandonează lucrările sau demonstrează în alt fel intenţia de a nu continua îndeplinirea obligaţiilor din cadrul contractului ori dacă devine falit sau insolvabil, intră în proces de lichidare, primeşte un ordin de punere sub sechestru împotriva sa, ajunge la un acord cu creditorii săi, desfăşoară în continuare o afacere sub coordonarea unui administrator judiciar, curator sau manager în beneficiul acestor creditori, sau dacă se întâmplă orice alt eveniment care (conform prevederilor legislaţiei în vigoare) are un efect similar unor astfel de situaţii sau evenimente”, precizează CNAIR.

Eko Insaat VE Ticaret A.Ş. a semnat contractul de execuţie a lucrărilor în data de 1 asprilie 2015. Cu o valoare de 393,88 nilioane de lei, fără TVA, contracul privind Varianta Ocolitoare a Municipiului Bacău era propusă pentru finanţare prin POIM 2014-2020. Lucrările pentru cei 30,7 km ai acestei Variante Ocolitoare au fost demarate pe data de 25 mai 2016 şi urmau să fie executate în termen de 24 de luni. Perioada de garanţie era de 24 de luni, conform contractului.

„Până la data notificării oficiale, Eko Insaat VE Ticaret A.Ş. a realizat aproximativ 2% din lucrările prevăzute”, precizează CNAIR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici