Şeful ANAF: Un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, joi, că schema de personal este subdimensionată cu 3.000 de posturi şi că inspectorii fiscali nu pot fi şi consultanţi fiscali, după ce ministrul Finanţelor, Ştefan Viorel, afirmase că, pentru impozitul pe gospodării, s-ar putea apela la aceştia.

1013 afișări
Imaginea articolului Şeful ANAF: Un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese

Şeful ANAF: Un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese

”Din punct de vedere al legislaţiei, în momentul de faţă un inspector fiscal nu poate să fie şi consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese, conform Statutului funcţionarului public”, a explicat Bogdan Stan, după ce ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a susţinut, miercuri, că o parte dintre consultanţii fiscali ar putea fi selectaţi dintre angajaţii ai ANAF.

Preşedintele ANAF a mai punctat că instituţia are deficit de personal şi nu ar putea să se ocupe şi de serviciile de consultanţă fiscală.

”ANAF are în momentul de faţă 25.000 de angajaţi. Suntem subdimensionaţi cu 3000. Practic, prin HG prin care funcţionăm, avem alocate 28.000 de posturi”, a declarat Bogdan Stan, precizând că speră ca la rectificarea bugetară cele 3.000 de posturi să fie deblocate.

El a fost întrebat dacă Administraţia Naţională pentru Administrare Fiscală este pregătită să treacă impozitarea pe gospodării, şeful ANAF a spus că, dacă se va lua decizia pentru promovarea acestui tip de impozit pe gospodării, instituţia se va adapta situaţiei şi va pune în aplicare legislaţia existentă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici