CNVM suspendă pentru două săptămâni activitatea SSIF Broker

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat, joi, pentru două săptămâni, autorizaţia de funcţionare a SSIF Broker Cluj-Napoca şi a oprit tranzacţionarea acţiunilor firmei de brokeraj la Bursa de Valori Bucureşti.

51 afișări
Imaginea articolului CNVM suspendă pentru două săptămâni activitatea SSIF Broker

CNVM suspendă pentru două săptămâni activitatea SSIF Broker (Imagine: Mediafax Foto)

Deciziile au intrat în vigoare de vineri, potrivit datelor CNVM.

Autoritatea pieţei de capital a luat această decizie având în vedere suspendarea autorizaţiei de funcţionare a sediului secundar din Deva, unde directorul a făcut o fraudă de 870.000 lei, dar şi luând în considerare necesitatea continuării investigaţiilor cu privire la activitatea desfăşurată de SSIF Broker.

Totodată, s-a ţinut cont şi de faptul că SSIF Broker nu a depus la CNVM documentaţia privind modificările intervenite în componenţa consiliului de administraţie al societăţii.

În plus, CNVM a dispus ca începând de vineri, acţiunile firmei de brokeraj să fie suspendate de la tranzacţionarea la BVB, însă nu a precizat perioada pentru care titlurile vor absenta de la transfer.

Deciziile luate de Comisie pot fi contestate în termen de 30 de zile.

Sancţiunile au venit după ce joi conducerea SSIF Broker a cerut CNVM să recunoască faptul că a fost înştiinţată de infracţiunea de la Deva înaintea controlului autorităţii. Informaţia contrazice, astfel, afirmaţiile CNVM, de miercuri, potrivit cărora frauda a fost descoperită de autoritatea pieţei de capital în urma unui control de fond la subunitatea din Deva.

Conducerea SSIF Broker a cerut, joi, CNVM să revină asupra informaţiilor comunicate miercuri, având în vedere datele menţionate anterior.

Reprezentanţii firmei de brokeraj spun că au sesizat încă de luni Poliţia Hunedoara cu privire la problemele grave de la Deva, în replică la un comunicat, de miercuri, al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) potrivit căruia autoritatea a anunţat organele de control în această problemă.

Societatea de brokeraj a închis miercuri sucursala din Deva, după ce a fost depistat un caz de fraudă. Serviciul de Investigare a Fraudelor a început o anchetă asupra directorului sucursalei din Deva, Adriana Constantin, care în perioada 2005-decembrie 2008 a încasat de la mai multe persoane fizice şi juridice sume de bani pentru efectuarea unor tranzacţii bursiere, atât la BVB, cât şi pe piaţa de la Sibiu.

Conducerea SSIF Broker a anunţat, joi, că va transforma mai multe sucursale în agenţii, pentru un control mai riguros al acestora.

În plus, clienţii vor vira prin bancă banii pentru achiziţiile pe piaţa de capital, iar sumele pe care urmează să le primească pentru vânzarea titlurilor vor fi expediate în contul beneficiarului sau prin mandat poştal de la sediul central al SSIF Broker.

SSIF Broker are un capital de 144,7 milioane lei, divizat în 289,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici