Columbia crede că are în adâncuri cea mai mare comoară din toate timpurile. Epava San Jose s-a scufundat acum 300 de ani

Galionul ar putea ascunde o avere de 20 de miliarde de dolari.

27876 afișări
Imaginea articolului Columbia crede că are în adâncuri cea mai mare comoară din toate timpurile. Epava San Jose s-a scufundat acum 300 de ani

Columbia are în adâncuri un munte de bani. Epava San Jose s-a scufundat acum 300 de ani. Galeionul ar putea ascunde o comoara de 20 de miliarde de dolari

Guvernul columbian a anunţat că va lansa în curând o misiune de explorare subacvatică pentru recuperarea unor artefacte de la un galion spaniol care s-a scufundat în Marea Caraibelor în urmă cu mai bine de 300 de ani.

Nava este San Jose şi istoricii cred că ascunde una dintre cele mai mari comori maritime ale tuturor timpurilor.

Galionul a fost scufundat de flota engleză în 1708, lângă Insulele Rosario, în largul coastei Cartagenei des Indias, în timpul războiului pentru succesiunea la tronul iberic.

Potrivit istoricilor, a transportat metale preţioase şi pietre extrase din colonii, precum şi 11 milioane de monede de aur şi a călătorit la curtea lui Filip al V-lea. Potrivit experţilor, întreaga comoară păstrată pe San Jose ar putea valora 20 de miliarde de dolari.

Locaţia, ţinută secretă

Epava San Jose a fost localizată în 2015, dar locaţia sa este ţinută secretă pentru a o proteja de piraţi şi de vânători de comori. Imaginile sonarului de până acum au dezvăluit tunuri de bronz făcute special pentru navă, arme, ceramică şi alte artefacte.

Oficialii din Bogota au spus că vor folosi un robot subacvatic pentru a aduna informaţii despre nava scufundată. Columbia va investi aproximativ 4,5 milioane de dolari în misiunea ştiinţifică, care este programată să înceapă în a doua jumătate a anului 2024.

Guvernul columbian a mai declarat vineri că a început oficial arbitrajul cu compania americană Sea Search Armada, LLC, cu privire la drepturile de proprietate a navei.

Compania cere 10 miliarde de dolari, adică 50% din comoara navei pe care pretinde că a descoperit-o în 1982.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici