Comenzile de produse „Made in Germany" au crescut cu 5.5% în luna ianuarie

  • Comenzile pentru industria germană au crescut cu 5,5% în luna ianuarie în comparaţie cu luna precedentă, a anunţat vineri biroul federal de statistică.
  • Creşterea de 5,5% în ritm lunar este cea mai mare din ultimii cinci ani şi jumătate (iulie 2014)
  • Analiştii estimau o majorare a contractelor 'Made in Germany' de 1,4%.
898 afișări
Imaginea articolului Comenzile de produse „Made in Germany"  au crescut cu 5.5% în luna ianuarie

Comenzile de produse „Made in Germany" au crescut cu 5.5% în luna ianuarie

„Creşterea solidă este o veste bună pentru economia germană. Probabil a existat un efect de recuperare ca urmare a sărbătorilor din finalul anului", a comentat Jens-Oliver Niklasch, economist la banca LBBW.

Datele nu clarifică totuşi impactul epidemiei de coronavirus asupra industriei germane, principalul motor de creştere economică.

„La acest moment, cifrele din perioada pre-corona ar trebui să lase reci pieţele financiare", a adăugat Niklasch.

China este cel mai mare partener comercial al Germaniei, iar producătorii germani depind de asemenea de cererea şi lanţurile de aprovizionare din China.

Miniştrii economiei şi finanţelor din cea mai mare economie europeană au declarat în această săptămână că guvernul federal este pregătit să acţioneze pentru a atenua impactul economic al epidemiei.

Bursele europene au început ultima zi din săptămână în scădere, urmând cursul negativ setat de pieţele asiatice. La Bucureşti, indicele BET al bursei locale scădea la o oră de la deschiderea tranzacţionării cu 1,3%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici