Comerţul auto a urcat în aprilie cu 3,9% în serie brută. Cine a avut cea mare contribuţie la această creştere

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în aprilie, comparativ cu martie, cu 3,9% ca serie brută şi cu 1,6% ca serie ajustată, ca urmare a majorării vânzărilor de motociclete, piese şi accesorii şi autovehicule, potrivit datelor INS.

128 afișări
Imaginea articolului Comerţul auto a urcat în aprilie cu 3,9% în serie brută. Cine a avut cea mare contribuţie la această creştere

Comerţul auto a urcat în aprilie cu 3,9% în serie brută. Cine a avut cea mare contribuţie la această creştere

În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în aprilie, faţă de luna precedentă, ca serie brută cu 0,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%.

Ca serie brută, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 17,6%, vânzările de piese şi accesorii pentru autovehicule au urcat cu 7,5% şi la comerţul cu autovehicule s-a majorat cu 3%. În acelaşi timp, activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 4%.

În serie ajustată, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, s-a redus cu 1,6%.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei au consemnat un recul de 0,1% ca serie brută, pe fondul scăderilor înregistrate la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (-9,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2%). În schimb, au înregistrat creşteri activităţile hotelurilor şi restaurantelor cu 0,8% şi cele ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor cu 0,2%.

Ca serie ajustată, serviciile de piaţă au avut un avans de 1,9% în aprilie faţă de luna precedentă.

Afacerile pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-au redus în primele patru luni cu 0,8% ca serie brută, pe fondul scăderilor din din întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-4,3%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%).

Pe de altă parte, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor s-a apreciat cu 1,6%, iar comerţul cu autovehicule cu 0,3%.

Afacerile s-a diminuat şi ca serie ajustată, cu 1,3% în perioada ianuarie-aprilie comparativ cu acelaşi interval al anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici