Comisia Europeană a aprobat finanţarea podului suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea/Anunţul făcut de ministrul de Finanţe

Comisia Europeană a aprobat finanţarea podului suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici.

715 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat finanţarea podului suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea/Anunţul făcut de ministrul de Finanţe

Comisia Europeană a aprobat finanţarea podului suspendat peste Dunăre dintre Brăila şi Tulcea/Anunţul făcut de ministrul de Finanţe

Podul are o lungime de aproape 2 kilometri. Construcţia a început la finalul anului trecut şi va avea beneficii economice, sociale şi de mediu pentru întreaga regiune Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, spune ministrul.

Solicitarea de finanţare a fost transmisă în perioada în care Teodorovici a fost ministru interimar al fondurilor europene, la finalul lunii mai a acestui an. „Vom putea imediat începe decontarea facturilor din fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare”, spune Teodorovici.

Anterior autorităţile au anunţat că pentru pos sunt disponibile finanţări de aproximativ 550 milioane euro, din care 363 milioane euro sunt fonduri europene.

Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.

Proiectul este planificat a fi finalizat la 31 decembrie 2023.

Taguri:
teodorovici,
pod,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici