Comisia Europeană a rambursat României peste 454 de milioane de euro

Comisia Europeană a transferat României 454,06 milioane de euro, reprezentând rambursarea de fonduri solicitate de Autorităţile de Management coordonate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), arată un comunicat transmis vineri de minister.

221 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a rambursat României peste 454 de milioane de euro

Comisia Europeană a rambursat României peste 454 de milioane de euro

Potrivit MDRAPFE, fondurile au fost rambursate după cum urmează:
- pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), din Fondul de Coeziune – 338,02 milioane de euro, iar din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – 101,65 milioane de euro;
- pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT), din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR): 12,06 milioane de euro;
- pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), din Fondul Social European (FSE): 2,31 milioane de euro.

„Sumele intrate în ţară sunt, de fapt, rezultatul muncii instituţiilor şi beneficiarilor implicaţi în procesul de implementare a investiţiilor finanţate din fonduri europene. Le mulţumesc colegilor mei pentru eforturile depuse în vederea recuperării întârzierilor, astfel încât, iată, la sfârşit de an reuşim să aducem în ţară încă o tranşă de bani europeni”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie.

Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) reprezintă unul dintre programele operaţionale cu finanţare din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii de care va beneficia România în baza Acordului de Parteneriat cu Uniunea Europeană în perioada de programare 2014‐2020, în cadrul Obiectivului Coeziune.

Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) finanţează proiecte ale administraţiei publice care urmăresc crearea unei administraţii moderne, eficiente, servicii publice competitive, investiţii şi reglementări de calitate, proceduri clare, simple şi predictibile de funcţionare şi profesionalizarea funcţionarilor publici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici