Comisia Europeană propune un pachet de 1,5 miliarde de euro pentru industria de apărare comună

Comisia Europeană a propus, marţi, un pachet pentru industria de apărare în valoare de 1,5 miliarde de euro, care ar urma să fie finanţat din bugetul Uniunii Europene pentru perioada cuprinsă între 2025 şi 2027, informează Reuters.

241 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană propune un pachet de 1,5 miliarde de euro pentru industria de apărare comună

Comisia Europeană propune un pachet de 1,5 miliarde de euro pentru industria de apărare comună

Noul program invită cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să achiziţioneze, în mod colectiv, cel puţin 40% din echipamentele de apărare până în 2030 şi urmăreşte ca valoarea comerţului intracomunitar în domeniul apărării să reprezinte cel puţin 35% din piaţa de apărare a UE, a adăugat Comisia, potrivit sursei menţionate.

,,Pentru a creşte gradul de pregătire industrială europeană în domeniul apărării, statele membre trebuie să investească mai mult, mai bine, împreună şi la nivel european", a afirmat Comisia Europeană într-un comunicat.

Războiul din Ucraina a determinat multe ţări europene să aloce un buget mai mare pentru industria de apărare, deşi oficialii UE au susţinut că eforturile pur naţionale sunt mai puţin eficiente şi doresc ca organismele UE să joace un rol mai important în politica industrială de apărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici