Compania de cazinouri a lui Donald Trump a declarat falimentul

Trump Entertainment Resorts, operator de cazinouri controlat de miliardarul american Donald Trump, a declarat marţi falimentul, alături de alte nouă firme afiliate companiei, potrivit documentelor înaintate tribunalului din statul New Jersey.

198 afișări
Imaginea articolului Compania de cazinouri a lui Donald Trump a declarat falimentul

Compania de cazinouri a lui Donald Trump a declarat falimentul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul de cazinouri controla, la 31 decembrie 2008, active de 2,1 miliarde de dolari, şi avea datorii totale de 1,74 miliarde de dolari, potrivit datelor transmise de companie curţii judiciare pentru falimente.

Alte nouă firme afiliate Trump Entertainment Resorts, controlate tot de Donald Trump, au cerut, simultan, protecţie sub Capitolul 11 - legea falimentului.

Compania nu a putut achita o dobândă de 53,1 milioane de dolari scadentă la 1 decembrie, după ce declinul puternic al cheltuielilor de consum a afectat semnificativ încasările cazinourilor.

Donald Trump a demisionat, vineri, din conducerea Trump Entertainment Resorts, acuzând neînţelegeri cu investitorii, care au cerut falimentul companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici