Compania Emerson a inaugurat fabrica din Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca

Compania americană Emerson a inaugurat, marţi, în prezenţa ambasadorului SUA Nicholas F. Taubman, fabrica din Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca, estimată la peste 120 de milioane de euro, unde produce regulatoare de gaz şi generatoare electrice.

1574 afișări
Imaginea articolului Compania Emerson a inaugurat fabrica din Parcul Industrial Tetarom II din Cluj-Napoca

Ambasadorului SUA Nicholas F. Taubman (Imagine: Mediafax Foto)

Investiţia se întinde pe 12 hectare şi constă în două hale de producţie precum şi un centru de cercetare şi dezvoltare realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN).

Directorul Emerson România, Călin Banciu, a declarat că în prima hală se produc regulatoare de gaz pentru aplicaţii industriale şi casnice, aparataj electric pentru medii explozive, echipamente şi dispozitive pentru instalaţii în construcţii, iar în cea de-a doua vor fi produse generatoare electrice de mare putere, mai mari de 5 megawaţi pentru centrale eoliene şi pentru grupuri generatoare.

Prezent la inagurare, ambasadorul american în România, Nicholas F. Taubman, a declarat că Emerson este o companie recunoscută la nivel mondial pentru tehnologia superioară folosită în producerea echipamentelor casnice sau industriale, iar faptul că a venit la Cluj reprezintă un eveniment important.

"Cred că Emerson a venit la Cluj deoarece aici a găsit forţă de muncă calificată, sprijin din partea autorităţilor locale şi o infrastructură dezvoltată, care permite un acces rapid pentru desfacerea produselor pe pieţele lumii. La Cluj sunteţi un exemplu pentru restul ţării", a spus Taubman.

Directorul general al Emerson, David N. Farr, a declarat, la rândul său, că în venirea Emerson la Cluj a contat prezenţa tinerilor specialişti în domeniul tehnic şi infrastructura.

"A contat mediul universitar. Abilităţile tehnice ale tinerilor de aici sunt de prima clasă", a spus Farr.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a apreciat că venirea companiei Emerson înseamnă rescrierea istoriei economice a oraşului, în condiţiile în care s-a trecut de la industria grea din perioada comunismului, la cea modernă, bazată pe tehnologii avansate, de tip Emerson.

Lucrările la acest proiect au început în anul 2006, investiţia iniţială fiind de 75 de milioane de euro, aceasta ajungând la peste 120 de milioane de euro. La fabrica Emerson din Cluj lucrează în prezent 200 de persoane, numărul acestora urmând să ajungă la 500 în termen de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici