Compania feroviară din Bulgaria discută cu România şi Ungaria introducerea unui tren Sofia-Budapesta

Compania feroviară din Bulgaria discută cu operatorii căilor ferate din România şi Ungaria introducerea unui tren care să asigure legătura directă între Sofia şi Budapesta, traversând podul Calafat-Vidin.

278 afișări
Imaginea articolului Compania feroviară din Bulgaria discută cu România şi Ungaria introducerea unui tren Sofia-Budapesta

Compania feroviară din Bulgaria discută cu România şi Ungaria introducerea unui tren Sofia-Budapesta (Imagine: Florin Ceauşu/Mediafax Foto)

Trenul va fi inclus, probabil în noul program care va intra în vigoare din decembrie, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor de la Sofia Anton Ginev pentru agenţia bulgară Focus, citată de Novinite.

Introducerea trenului Sofia-Budapesta va reface legătura dintre Bulgaria şi Europa Centrală, a adăugat el.

Calea ferată Vidin-Sofia urmează traseul axei Atena-Sofia-Budapesta-Viena-Praga-Nürnberg/Dresda, precum şi Coridorul de Transport Pan-European IV şi coridorul de transport de marfă Orient, notează Novinite.

România şi Bulgaria au inaugurat în iunie anul trecut podul Calafat-Vidin, după ce proiectul, pentru care a fost semnat un acord încă din martie 2000, a fost întârziat mai mulţi ani din cauza fondurilor insuficiente.

Primul pod care leagă România de Bulgaria, între Giurgiu şi Ruse, a fost deschis în anul 1954.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici