Compania Huawei şi-a găsit partener pentru dezvoltarea tehnologiei 5G. Ce acord au semnat chinezii

Huawei a semnat un acord cu firma rusă de telecomunicaţii MTS pentru a dezvolta tehnologia 5G în Rusia, informează BBC.

3442 afișări
Imaginea articolului Compania Huawei şi-a găsit partener pentru dezvoltarea tehnologiei 5G. Ce acord au semnat chinezii

Huawei va dezvolta tehnologia 5G în Rusia

Companiile vor dezvolta reţele de generaţie viitoare de generaţie 5G în Rusia în anul următor, se arată în raport.

Acordul a fost convenit în condiţiile în care preşedintele Chinei, Xi Jinping, a început o vizită de trei zile în Rusia.

Unele ţări occidentale, în frunte cu SUA, au blocat accesul companiei chineze la licitaţiile pentru dezvoltarea 5G din cauza preocupărilor legate de riscul de securitate naţională.

Huawei a devenit o parte centrală a luptei de putere între SUA şi China, care a început în comerţ şi se desfăşoară în prezent în sectorul tehnologiei.

Statele Unite şi-a încurajat aliaţii să blocheze accesul produselor Huawei - cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume - la reţelele lor 5G, spunând că guvernul chinez ar putea folosi produsele sale pentru spionaj.

Huawei respinge această afirmaţie şi declară că este independent de guvern.

Totuşi, unele ţări, inclusiv Australia şi Noua Zeelandă, au blocat compania.

Eforturile Washingtonului de a bloca Huawei au escaladat luna trecută când administraţia Trump a pus compania pe "lista de entităţi" cu care companiilor americane le este interzis să colaboreze dacă nu deţin o licenţă.

Măsurile Washingtonului împotriva Huawei sunt privite de unii ca parte a unei strategii mai largi pentru a reduce importanţa crescândă a Chinei în lume.

Taguri:
huawei,
rusia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici