Compania low cost Pegasus ar putea intra pe piaţa românească în ianuarie, cu o cursă către Istanbul

Operatorul aerian low cost Pegasus, din Turcia, ar putea intra pe piaţa românească în ianuarie, când ar urma să lanseze o cursă pe ruta Bucureşti (Otopeni) - Istanbul.

50 afișări
Imaginea articolului Compania low cost Pegasus ar putea intra pe piaţa românească în ianuarie, cu o cursă către Istanbul

Compania low cost Pegasus ar putea intra pe piaţa românească în ianuarie, cu o cursă către Istanbul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Tot în ianuarie ar putea opera primul zbor din România şi compania Qatar Airways, de la Bucureşti (Otopeni) la Doha, cu escală la Budapesta.

"Nu am semnat încă un contract, dar suntem în discuţii avansate cu compania Qatar, care ar urma să înceapă zborurile la 17 ianuarie, şi cu Pegasus, care ar trebui să opereze tot în ianuarie", a declarat, miercuri, la un seminar pe teme aviatice, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Tudor Jidav.

Cursele vor avea şi retur şi vor fi efectuate cu o frecvenţă de patru ori pe săptămână.

"Avem mari aşteptări de la zborul Doha-Budapesta-Bucureşti şi retur şi, în măsura în care şi alţi operatori intercontinentali vor veni, este posibil să transforme Aeroportul Otopeni dintr-unul regional într-un hub intercontinental", a mai spus Jidav.

Pegasus a afectuat primul zbor în 1990, an în care deţinea doar două aeronave. Între timp, compania a devenit unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Turcia, cu o flotă de 32 de avioane, şi zboruri către peste 100 de destinaţii din 17 state.

Qatar Airways este una dintre cele cinci companii aeriene cărora Skytrax, un organism independent de monitorizare a industriei aviatice, le-a acordat un calificativ de cinci stele. Operatorul vrea să-şi extindă flota la 110 aparate în 2013, aproape dublu comparativ cu numărul de aeronave utilizate în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici