Companiile aeriene din Europa, avertizate privind transportarea aparatelor care au baterii litiu-ion. Care sunt riscurile la care se expun pasagerii

Autorităţile aeronautice din Europa au îndemnat companiile aeriene să le amintească pasagerilor, în perioada sărbătorilor, cum să transporte aparatele care au baterii litiu-ion, pentru a evita izbucnirea unor incendii la bordul avioanelor, informează site-ul agenţiei Reuters.

4985 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene din Europa, avertizate privind transportarea aparatelor care au baterii litiu-ion. Care sunt riscurile la care se expun pasagerii

Companiile aeriene din Europa, avertizate privind transportarea aparatelor care au baterii litiu-ion

Bateriile litiu-ion, folosite la laptopuri, telefoane mobile, tablete şi ţigări electronice, prezintă riscuri de aprindere, generând preocupări privind riscurilor de incendii la bordul avioanelor.

Este important pentru companiile aeriene să informeze pasagerii despre modalităţile de transportare a dispozitivelor electronice în cabinele avioanelor, a comunicat marţi Agenţia Europeană pentru Siguranţă Aeriană (EASA).

Aparatele dotate cu baterii litiu-ion trebuie oprite în timpul zborurilor şi trebuie împachetate astfel încât să nu provoace daune în cazul activării accidentale. Dispozitivele de acest gen nu trebuie transportate în bagaje în care sunt substanţe inflamabile, precum parfumuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici