Companiile bulgare au pierdut peste 70 de milioane de euro din cauza crizei gazelor

Un număr de 357 de companii bulgare au pierdut în total 140 de milioane de leva (peste 70 de milioane de euro) din cauza întreruperii livrării de gaze ruseşti, afirmă agenţia BGNEWS, citând celula de criză înfiinţată de Ministerul bulgar al Economiei şi Energiei, relatează site-ul Novinite.com.

16 afișări
Imaginea articolului Companiile bulgare au pierdut peste 70 de milioane de euro din cauza crizei gazelor

Companiile bulgare au pierdut peste 70 de milioane de euro din cauza crizei gazelor (Imagine: Andrei Pungovschi /Mediafax Foto)

Singurul depozit de gaz al Bulgariei este cel de la Ciren, care dispune de aproximativ 506 milioane de metri cubi de gaz natural, alte 18 milioane de metri cubi fiind în conductele reţelei naţionale de distribuţie, potrivit ministerului.

Toate companiile de termoficare din Bulgaria au trecut pe petrol, doar câteva dintre ele funcţionând pe baza unei combinaţii de petrol şi gaz natural.

Citeşte şi:

Putin: Ucraina are rezerve de gaz pentru maxim două luni

Iuşcenko promite tranzitul "gratuit" al gazelor ruseşti către Europa

Reprezentanţi UE, aşteptaţi la Kremlin

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici