Companiile din industria farmaceutică, vizitate de Fisc de peste 500 de ori, în ultimii cinci ani

Companiile din industria farmaceutică au fost verificate de peste 500 de ori de către inspectorii Fiscului, în ultimii cinci ani, aşa cum rezultă dintr-un răspuns ANAF, la solicitarea MEDIAFAX.

358 afișări
Imaginea articolului Companiile din industria farmaceutică, vizitate de Fisc de peste 500 de ori, în ultimii cinci ani

Companiile din industria farmaceutică, vizitate de Fisc de peste 500 de ori, în ultimii cinci ani

“În ultimii cinci ani au fost desfăşurate un număr de 545 de acţiuni de inspecţie fiscală la contribuabili care îşi desfăşoară activitatea în domeniul industriei farmaceutice, prin care au fost stabilite diferenţe suplimentare de peste 563 milioane de lei, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 375 mii de lei”, se arată în răspunsul ANAF.

Primele zece corporaţii din piaţa farma au înregistrat creşteri ale vânzărilor cuprinse între 15% şi 325% în ultimul deceniu, cu cea mai mare rată de creştere pentru israelienii de la Teva Pharmaceuticals, care au au ajuns de la circa 80 de milioane de lei în 2007 la 340 de milioane de lei anul trecut, conform calculelor Ziarului Financiar pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Primele zece cele mai mari companii din această industrie au ajuns la vânzări de 6,2 miliarde de lei.

Potrivit Ziarului Financiar, piaţa farmaceutică românească este un butoi cu pulbere de la începutul anului în condiţiile în care marii jucători invocă „motive comerciale“ pentru a scoate medicamente de pe piaţă, distribuitorii preferă varianta exportului paralel pentru o serie de medicamente, iar în tot acest cerc consumatorul este cel care nu găseşte în România produsele de care are nevoie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici