Companiile japoneze vor să investească în agricultură şi mediu în România

O serie de companii japoneze şi-au anunţat intenţia de a investi în România, în principal în agricultură şi mediu, a declarat agenţiei MEDIAFAX Natsuo Ameniya, ambasadorul Japoniei în România.

141 afișări
Imaginea articolului Companiile japoneze vor să investească în agricultură şi mediu în România

Companiile japoneze vor să investească în agricultură şi mediu în România (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

"Multe companii japoneze sunt interesate să investească în domeniul mediului şi în agricultură, în România. Acum, cele mai multe investiţii japoneze sunt în domeniul componentelor auto", a spus Ameniya.

El nu a dorit să nominalizeze companiile interesate, dar a afirmat că o parte dintre acestea au contactat ambasada din România.

"Sper că unele proiecte vor fi realizate în 2011", a adăugat ambasadorul.

El a spus că în prezent există în România 17 companii manufacturiere japoneze şi 25 de fabrici, care au peste 20.000 de angajaţi.

"Dacă luăm şi din alte domenii, există aproximativ 190 de companii japoneze în România", a mai spus Ameniya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici