Companiile româneşti domină topul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud Est la venituri, dar şi la pierderi

Companiile româneşti domină topul celor mai mari 100 de companii din Europa de Sud-Est atât din punct de vedere al veniturilor realizate în 2009, de peste 34 de miliarde de euro, cât şi din punct de vedere al pierderilor, cu şase companii în top zece, potrivit unui studiu realizat de agenţia de presă bulgară SeeNews în parteneriat cu compania de consultanţă AT Kearney şi compania de cercetare a pieţei Euromonitor International.

46 afișări
Imaginea articolului Companiile româneşti domină topul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud Est la venituri, dar şi la pierderi

Companiile româneşti domină topul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud Est la venituri, dar şi la pierderi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Criza a afectat puternic creşterea Europei de Sud-Est, consumul şi şomajul.

Viitorul va aduce o stagnare a dezvoltării economice până în 2012. După aceea, creşterea va fi reluată încet", susţin realizatorii studiului completând că este nevoie de o înlesnire a condiţiilor de creditare din partea băncilor şi de un grad de implicare mai mare din partea guvernelor pentru reluarea creşterii economice.

Topul celor mai mari 100 de companii din regiunea Europei de Sud-Est, aflat la cea de-a treia ediţie, a fost realizat pe baza unui eşantion de 1.200 de companii din sud-estul Europei cu sediul în Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Slovenia.

Citeşte mai multe despretopul celor mai mari 100 de firme din Europa de Sud Estpe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici