Companiile străine de modă iau cu asalt România. Unde se vor produce Vuitton, Moncler sau Prada

  • Marile branduri de lux şi-au deschis fabrici pe teritoriul României
  • Mâna de lucru ieftină este mai mult decât ofertantă pentru companiile occidentale
  • Prada şi Louis Vuitton au mers în Transilvania, Moncler şi Akris în Moldova, pe când Gucci a ales Maramureşul
9702 afișări
Imaginea articolului Companiile străine de modă iau cu asalt România. Unde se vor produce Vuitton, Moncler sau Prada

România devine a doua cea mai importantă destinaţie de producţie proprie după ţara-mamă pentru unele dintre cele mai prestigioase mărci de lux din industria modei.

Marii jucători preferă să vină în ţara noastră datorită forţei de muncă ieftină. Modelul preferat de lucru este cel în regim de lohn, relatează Ziarul Financiar.

Prada a deschis săptămâna trecută o a doua fabrică la Sibiu, în timp ce Moncler îşi construieşte a doua unitate de producţie din Bacău.

Inclusiv gigantul LVMH, proprietarul Louis Vuitton şi al altor peste 70 de branduri, are pe harta locală două unităţi de producţie proprii, una pentru Louis Vuitton, iar o alta pentru marca Rossimoda. Peisajul este completat de o fabrică în Maramureş a grupului ce deţine Gucci şi de o alta a elveţienilor de la Akris în Vrancea.

România a fost şi este în continuare cunoscută drept o destinaţie de producţie pentru toate brandurile mari ale lumii, de la cele mass-market la cele de lux.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici