Concedierile, tăierile de salariu şi munca peste program îi sperie pe angajaţii români

Cum arată un Halloween înfricoşător pentru piaţa muncii? Cu concedieri, tăieri de salariu şi muncă peste program. Acestea îi sperie cel mai tare pe angajaţii români, potrivit unui sondaj Bestjobs.

353 afișări
Imaginea articolului Concedierile, tăierile de salariu şi munca peste program îi sperie pe angajaţii români

În preajma Halloween-ului, platforma de recrutare online bestjobs a întrebat angajaţii români care sunt principalele lor temeri cu privire la job, iar cei mai mulţi dintre ei au menţionat o posibilă restructurare a companiei ce ar putea duce la concedieri (36%), scăderea salariului (27%), creşterea volumului de muncă (23%) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Crăciun (21%).

Lista temerilor este completată de o posibilă criză economică ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucrează (18%), de creşterea obiectivelor/ţintelor impuse de conducere (13%) sau de numirea unor şefi mai duri (10%).

Cea mai înfricoşătoare sărbătoare a anului îi prinde pe angajaţii români cu coşmaruri la locul de muncă. Printre acestea se numără un salariu „fantomă” (35%), şefii „de coşmar” (15%), colegii „horror” (13%), programul de lucru „înfiorător” (12%), o activitate „de-şi blesteamă zilele… de lucru” (9%) sau demisia colegului/colegei „de suferinţă” (4%).

În ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, respondenţii sondajului bestjobs spun că cel mai adesea le dau fiori pe şira spinării call-urile interminabile (28%), şedinţele individuale cu şefii (25%), prezentările live în faţa colegilor (11%) sau deadline-urile foarte strânse (7%). Alţi 4% dintre angajaţii intervievaţi au spus că zilele în care trebuie să-şi părăsească biroul de acasă şi să lucreze de la sediul companiei le provoacă spaimă.

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în rândul companiilor româneşti. Doar 5% dintre angajatori organizează o petrecere cu această temă, deşi peste 70% dintre angajaţi sunt de părere că, reunindu-se cu această ocazie relaxată, atmosfera în echipă s-ar îmbunătăţi.

Provocaţi să aleagă în ce s-ar costuma dacă ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondenţii sondajului bestjobs au ales ca personaje pe şefii lor (41%), o personalitate din istorie (13%), un personaj dintr-un film de groază (9%) sau chiar într-un inspector al unei autorităţi a statului (7%).

Sondajul Bestjobs a fost realizat în luna octombrie, pe un eşantion de 743 de utilizatori de internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici