Concluzie UE pentru vehiculele electrice chinezeşti. Tarife vamale din 4 iulie

Uniunea Europeană impune tarife vamale pentru maşinile electrice importate din China. Trei producători le vor plăti din 4 iulie, „în cazul în care discuţiile cu autorităţile chineze nu vor duce la o soluţie eficientă”.

Urmărește
664 afișări
Imaginea articolului Concluzie UE pentru vehiculele electrice chinezeşti. Tarife vamale din 4 iulie

Concluzie UE pentru vehiculele electrice chinezeşti. Tarife vamale din 4 iulie

Maşinile electrice chinezeşti ar putea deveni mai scumpe în Uniunea Europeană (UE), după ce politicienii le-au calificat drept o ameninţare pentru propria industrie de automobile electrice.

UE a ajuns la concluzia „provizorie” că trei producători chinezi de vehicule electrice se vor confrunta cu tarife vamale începând cu 4 iulie „în cazul în care discuţiile cu autorităţile chineze nu vor duce la o soluţie eficientă”, potrivit BBC.

Decizia vine pe fondul unei investigaţii în curs de desfăşurare privind ceea ce UE consideră a fi o „subvenţionare incorectă” a industriei de vehicule electrice din China.

UE a lansat ancheta în septembrie anul trecut, după ce şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la maşinile electrice chinezeşti ieftine care inundă piaţa europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici