Condamnarea fostului trader al Societe Generale, Jerome Kerviel, a fost confirmată, dar fără despăgubiri

Curtea de Casaţie din Franţa a confirmat miercuri condamnarea fostului trader al Societe Generale Jerome Kerviel, la cinci ani de închisoare, din care trei cu executare, dar fără plata unor daune uriaşe şi dobânzi, de 4,9 miliarde de euro, stabilite de o instanţă inferioară.

235 afișări
Imaginea articolului Condamnarea fostului trader al Societe Generale, Jerome Kerviel, a fost confirmată, dar fără despăgubiri

Condamnarea fostului trader al Societe Generale, Jerome Kerviel, a fost confirmată, dar fără despăgubiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Problema despăgubirilor către Societe Generale a fost transferată spre analiză Curţii de Apel din Versailles.

Procesul civil, referitor la despăgubiri, va fi procesul Societe Generale, a declarat Patrice Spinosi, unul dintre avocaţii lui Kerviel.

Decizia Curţii de Casaţie este o victorie pentru Jerome Kerviel, a declarat un alt avocat al său, David Koubbi, în timp ce un avocat al Societe Generale a spus că ex-traderul a pierdut procesul.

La peste şase ani de la comiterea faptelor, Kerviel, acuzat că a provocat băncii pierderi de aproape 5 miliarde de euro, în 2008, prin tranzacţii frauduloase, continuă să îşi susţină nevinovăţia şi reproşează Societe Generale că nu îşi asumă responsabilitatea în acest caz.

Kerviel nu a fost prezent la pronunţarea senţinţei, întrucât în ultima lună a pornit într-un marş prin Europa, începând din Roma, după o scurtă întâlnire cu Papa Francisc.

Fostul trader, care a fost arestat preventiv pentru 37 de zile în 2008, va fi încarcerat în scurt timp şi probabil nu va beneficia de o reducere a pedepsei, de care beneficiază doar persoanele condamnate pentru prima oară, cu pedepse mai mici de doi ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici