Video CONFERINŢA Mediafax Talks about SME's - Grapini: Guvernul nu înţelege perfect problemele mediului de afaceri, uneori parcă merg pe contrasens - VIDEO

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat la conferinţa Mediafax Talks about SME's că problemele mediului de afaceri nu sunt înţelese perfect la nivelul Executivului şi că uneori are impresia "că merge pe contrasens" când prezintă în Guvern dificultăţile firmelor.

430 afișări

"Nu se înţeleg perfect problemele mediului de afaceri la nivelul Guvernului. Am impresia uneori că merg pe contrasens când mă duc cu anumite lucruri preluate din mediul privat, dar asta este problema mea. De aceea mi-aş fi dorit ca mai mulţi oameni de afaceri să-şi asume acest risc şi să fie dispuşi să-şi bage în acest malaxor întreaga carieră. M-am dus în sistemul public cu dorinţa de încerca sa transmit în Executiv problema reală din mediul economic", a spus Grapini.

Ea a reiterat ideea că în mediul public este mult mai greu de pus în practică anumite decizii decât în mediul privat, în special din cauza barierelor birocratice.

"Birocraţie este peste tot în lume, dar din nefericire, după opt luni de la intrarea mea în sectorul public, pot să spun că operăm cu oameni insuficient de bine pregătiţi şi mă refer la cei care întocmesc documente, nu ministrul face documentele, el face politici publice. Asta e diferenţa dintre eficienţa instituţiile publice de la noi şi altele din alte ţări", a spus Grapini.

Pe de altă parte ministrul a precizat că există deficienţe şi în mediul de afaceri, deoarece sunt mulţi oameni nepregătiţi, care au început afaceri şi au devenit "blocatori" în mediul privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici